Η ενημέρωση του Αστέρα Μεσολογγίου αναφέρει τα εξής:

Με ήττα εντός έδρας έκλεισε τον Α’ γύρο του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ο Αστέρας Μεσολογγίου καθώς ηττήθηκε από τον Τρίκαρδο Κατοχής με 0-2.  Ο αγώνας της 9ης αγωνιστικής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2023, το μεσημέρι, στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου “Θ.Πασσιόπουλος” παρουσία αρκετών φίλων και των δύο ομάδων, κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Δυστυχώς η ομάδα μας σήμερα δεν “εμφανίστηκε” στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες μας συνολικά βρέθηκαν σε κακή αγωνιστική μέρα και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τίποτα καλύτερο από το τελικό αποτέλεσμα. Εν αντιθέσει, η ομάδα της Κατοχής κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, σημείωσε δύο γκολ, είχε ευκαιρίες να σημειώσει κι άλλα γκολ και δίκαια επικράτησε στο ντέρμπι των ουραγών, φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο με τους τρεις πολύτιμους για αυτούς βαθμούς. Σίγουρα για τον Αστέρα Μεσολογγίου αυτή η ήττα μας πληγώνει αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται με τα παιχνίδια του Β’ γύρου, όπου θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο.

Στο Α’ ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, ήταν ένα φλύαρο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν το γκολ σε μια ανύποπτη φάση. Έχασε μάλιστα μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά τους οι φιλοξενούμενοι όταν εκτέλεσαν άστοχα το πέναλτι που κέρδισαν. Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας Μεσολογγίου δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες, δεν κράτησε μπάλα και δεν απείλησε ουσιαστικά την άμυνα του Τρίκαρδου Κατοχής.

10΄ Πρώτη καλή φάση του αγώνα και του Αστέρα Μεσολογγίου, όταν από δεξιά ο Τριώτης από πάσα του Σιαμήτρου Β., μπήκε στη περιοχή του Τρικάρδου αλλά το σουτ που έπιασε πέρασε πάνω από τα οριζόντιο δοκάρι του τέρματος της Κατοχής.

21′ ΓΚΟΛ και 0-1 για τον Τρίκαρδο Κατοχής με σκόρερ τον Γκασούκα, όταν στη πρώτη φάση του αγώνα που δημιούργησαν βγήκε η μπαλιά στον σκόρερ στη πλάτη της άμυνας του Αστέρα και απέναντι στον Γρίβα δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για να βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους.

37′  Πέναλτι για τον Τρίκαρδο Κατοχής, όταν από αριστερά εκτέλεσαν το πλάγιο και η μπάλα έφτασε στον Γκασούκα πλάγια και μέσα στη περιοχή του Αστέρα, επιχείρησε σέντρα αλλά αυτή προσέκρουσε στο απλωμένο χέρι του Παπασπύρου και ο διαιτητής Γκιάφης ορθώς σφύριξε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σεραφίγγος αλλά έστειλε τη μπάλα στο κάθετο αριστερό δοκάρι του Γρίβα, με τον Μανέτα να απομακρύνει στην επιστροφή τη μπάλα μακριά.

41′ Καλή ευκαιρία για τον Αστέρα Μεσολογγίου, όταν ο Ντίμο από πλάγια δεξιά εκτέλεσε με σέντρα το φάουλ μες τη μικρή περιοχή του Τρίκαρδου, Μαυραγάνης και Καπάι πήδηξαν προς τη πορεία της μπάλα, βρήκαν τη μπάλα αλλά αυτή πέρασε ψιλοκρεμαστά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, άουτ.

Στο Β’ ημίχρονο οι παίκτες μας μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα, κέρδισαν μέτρα στο χώρο του κέντρου, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες αλλά το δεύτερο γκολ του Γκασούκα σφράγισε το αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους. Σίγουρα οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δίκαια κέρδισαν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

47′ Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Τρίκαρδο να πετύχει γκολ, όταν σε στημένο φάουλ έξω από τη περιοχή του Αστέρα, εκτελέστηκε με απευθείας χτύπημα, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γρίβα και στην επαναφορά παίκτης του Τρίκαρδου έπιασε από κοντά τη κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

49′ Ωραία προσπάθεια από δεξιά με τον Τριώτη για τον Αστέρα Μεσολογγίου, όταν πέρασε τον αντίπαλό του κι έβγαλε σέντρα με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τέρματος του Τρικάρδου.

53΄ Νέα καλή προσπάθεια του Αστέρα, Σιαμήτρος Β. και Καπάι συνεργάστηκαν έξω από τη περιοχή του Τρίκαρδου με τον τελευταίο να πιάνει ωραίο σουτ αλλά η μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το αριστερό γάμα της εστίας των φιλοξενούμενων.

56′ Ωραία προσπάθεια από δεξιά του Τριώτη, έβγαλε παράλληλη σέντρα στη περιοχή της Κατοχής, η μπάλα έφτασε στον Ντελή που έπιασε το σουτ αλλά μπλόκαρε σταθερά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

62′ Πρώτη διπλή ευκαιρία για τον Τρίκαρδο στο Β’ ημίχρονο, όταν σε φάουλ που εκτελέστηκε από το κέντρο με βαθιά μπαλιά, η μπάλα έφτασε στο Γκασούκα που έπιασε το ανάποδο ψαλίδι στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Κυρίτσης με προβολή έδιωξε τη μπάλα κόρνερ. Το κόρνερ που εκτελέστηκε από αριστερά για τον Τρίκαρδο μες τη περιοχή του Αστέρα, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων στο δεύτερο δοκάρι της μικρής περιοχής μόνος έπιασε τη κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γρίβα.

68′ ΓΚΟΛ και 0-2 με σκόρερ πάλι τον Γκασούκα με ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό σε εκτέλεση γκολ. Σε ελεύθερο σουτ που επιχείρησε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής του Αστέρα και ο Γκασούκας με ψιλοκρεμαστό δυνατό βολέ σε δεύτερο χρόνο άφησε ακίνητο τον Γρίβα, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του!

83′ Δοκάρι για τον Αστέρα Μεσολογγίου, όταν από προσπάθεια απο δεξιά με τον Γερετσιάν, μες τη περιοχή του Τρίκαρδου έπιασε το δυνατό σουτ αλλά αυτή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι , με τους αμυντικούς να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ.κ. Γκιάφης -Πατρόπουλος και Ροδάτος.

Αστέρας Μεσολογγίου: Γρίβας, Παπασπύρος (60′ Γερετσιάν), Σιαμήτρος Γ., Κυρίτσης (78′ Ρονάλντο), Μανέτας, Ντίμο, Τριώτης (60′ Λούζι), Καπάι, Ντελής, Μαυραγάνης και Σιαμήτρος Β.