Άδοξο τέλος είχε το διοικητικό συμβούλιο της Super League που έγινε με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 2/2.

Σε ομιλία του ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε από τα μέλη του Συνεταιρισμού να ψηφίσουν ότι η διανομή για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο (21 εκατ. ευρώ στην SL1, 1.7 στη SL2 η οποία μάλιστα, αποφάσισε την επ’ αόριστον αναστολή του πρωταθλήματος αντιδρώντας στο ποσό αυτό, που είναι κατά πολύ μικρότερο από αυτό που είχε αποφασιστεί αρχικά) είναι «δικαιότατη». «Θα ψηφίσουμε ότι η κατανομή είναι δικαιότατη όπως έγινε για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ένας κουμπαράς είναι!» είπε χαρακτηριστικά.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε η ΑΕΚ ψήφισε αρνητικά με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Λίγκας να κόψει την σύνδεση και να αποχωρήσει από την τηλεδιάσκεψη. Στη συνέχεια το διοικητικό συμβούλιο διεκόπη.

Αυτό που μένει να διεκυκρινιστεί είναι αν προκύπτει θέμα με το ποσό που είναι να πάρουν οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, μετά από την εξέλιξη που είχε το διοικητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Λίγκας:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

«Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από το καλοκαίρι για να πάρει η Super League και οι ομάδες, αυτό που εμείς θεωρούμε σωστό.

Χάσαμε χρόνο, κάναμε τεράστιες προσπάθειες και πήραμε 1,5 εκατομμύριο ανά ομάδα.

Για να γίνει αυτό έγινε υπέρβαση από όλους.

Θέλω λοιπόν σήμερα να είμαστε ξεκάθαροι.

Δεν μπορεί να πηγαίνουμε ως Super League να παίρνουμε τελικά αυτό που θεωρούμε σωστό και τα μέσα που έχουν ή επηρεάζουν τα μέλη του Συνεταιρισμού να κάνουν επιθέσεις για τη διανομή των χρημάτων.

Θα είμαστε ξεκάθαροι λοιπόν όλοι εδώ.

Θα ψηφίσουμε ότι η κατανομή είναι δικαιότατη όπως έγινε για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ένας κουμπαράς είναι!

Πάμε λοιπόν να σας ακούσουμε».

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε (δεν παραστάθηκε η ΠΑΕ Βόλος), όλοι οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ-Μελών της Super League, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, ψήφισαν υπέρ της πρότασης του προέδρου της Super League, εκτός της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία την καταψήφισε.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου διακόπηκε, αφού λόγω της αρνητικής ψήφου της ΑΕΚ, δεν υπήρξε ομοφωνία.