Από ένα δοκάρι, καλές ευκαιρίες, αλλά τελικά το τέρμα του Κολοβού ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά για τη νίκη των γηπεδούχων.

Για ένα ημίωρο ο Ιωνικός είχε τον «αέρα» του ματς. Από εκεί και πέρα ο Παναιτωλικός ανέβηκε. Κατορθώνοντας να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης που τόσο ήθελε. Ο Δημήτρης Κολοβός πέτυχε το μοναδικό τέρμα σε ένα ματς που είχε σασπένς, ένταση, ενέργεια, αλλά και ευκαιρίες. Από ένα δοκάρι για τους «μονομάχους» και καλές στιγμές που χάθηκαν.

Ο Παναιτωλικός είχε την ουσία κι έτσι πήρε και τους βαθμούς, όντας καλύτερος και παίρνοντας περισσότερα ρίσκα στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου μέρους και στο τέλος του πρώτου.

Το ματς στο Αγρίνιο άρχισε με τον Ιωνικό να δοκιμάζει να ξαφνιάσει και να εκμεταλλευτεί το άγχος και τη νευρικότητα των γηπεδούχων που ήθελαν πάση θυσία το ματς. Οι πιεστικοί Νικαιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Λοβέρα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών!

Ο Παναιτωλικός μέσω της κυκλοφορίας της μπάλας δοκίμασε να ισορροπήσει το ματς και την ενέργεια των φιλοξενούμενων. Στο 12’ σκόραρε με τον Ντίας, όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ

Ακολούθησαν άστοχα σουτ από Αντούνες και Χουχούμη. Στο 20’ ο Φαντιγκά έκανε εκπληκτική ενέργεια, απέφυγε δύο αντιπάλους και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά νικήθηκε απ’ τον Γκρατερόλ.

Οι φιλοξενούμενοι στο 32’ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Συγκεκριμένα χέρι του Χουχούμη, όμως η εξέταση της φάσης έδειξε πως πρώτα η μπάλα βρήκε στο σώμα κι έτσι δεν υποδείχθηκε κάποια παράβαση. Έξι λεπτά μετά, ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη του τελική στο ματς, με σουτ του Κολοβού που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 41’, όταν ο Μλάντεν βρήκε ωραία τον Λιάβα στην πλάτη της άμυνας του Ιωνικού, ο τελευταίος πλάσαρε, με τον Χουτεσιώτη να σώζει την ομάδα του.

Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς τέρματα, με το ημίωρο να ανήκει ουσιαστικά στον Ιωνικό κι από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν κι απείλησαν. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναιτωλικό να βγάζει ενέργεια και διάθεση για ρίσκο.

Στο 51’ οι Αγρινιώτες είχαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν. Ο Σενγκέλια απ’ το ύψος της περιοχής έκανε ωραίο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι

Ο Μάντζης στο 63’ δοκίμασε να γίνει απειλητικός με ατομική ενέργεια, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά μετά, ίδια κατάληξη είχε σουτ του Κολοβού από καλή θέση.

Δε συνέβη το ίδιο όμως στο 74’. Η φάση που έδωσε σκορ στο ματς, προήλθε από λάθος στην άμυνα του Ιωνικού. Ο Μόρσεϊ από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Κολοβός με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Παναιτωλικού.

Ο Ιωνικός αμέσως προσπάθησε να πάρει ρίσκα και να πιέσει, μήπως και κατορθώσει να φτάσει στην ισοφάριση στην τελική ευθεία του ματς. Άλλαξε και τη διάταξή του σε 4-4-2, αλλά δυσκολευόταν να γίνει απειλητικός. Τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έβρισκαν χώρους για κόντρα.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι. Ο Παναιτωλικός πήρε μια αγχωτική νίκη, σε ένα ματς που είχε πάθος, ενέργεια και ευκαιρίες. Οι Αγρινιώτες ανέβηκαν στους 27 βαθμούς με τον τρόπο αυτό και είναι στο -4 απ’ την εξάδα. Ο Ιωνικός έμεινε στους 15 και στο +2 απ’ την επικίνδυνη ζώνη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Γκρατερόλ, Λιάβας, Μλάντεν, Μάλης, Χουχούμης, Μάρτενσον, Ντίας, Κολοβός (88’ Μπουζούκης), Ντουάρτε (85’ Αποστολάκης), Σενγκέλια (72’ Μόρσεϊ), Καρέλης (72’ Ζοάο Πέδρο).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Αντούνες (81’ Μάνος), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Μπουένα, Λοβέρα (63’ Καμπράλ), Σάκιτς, Φαντιγκά, Σέμπα (80’ Μασάς), Μάντζης.