Ο Παναιτωλικός έφτασε στη νίκη κόντρα στον Ιωνικό επειδή μετά την ανάπαυλα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και σε αυτό το διάστημα «κυριάρχησε» μέσα στο γήπεδο.

Στις νίκες επέστρεψε χθες (19/2) ο Παναιτωλικός, καθώς επικράτησε 1-0 του Ιωνικού και «σκαρφάλωσε» στην κατάταξη. Σε ένα ματς όπου τα «καναρίνια» πραγματοποίησαν ένα από τα κορυφαία ημίχρονά τους στη σεζόν, αφού στο δεύτερο της αναμέτρησης παρουσιάστηκαν πολύ καλοί και πήραν το επιθυμητό για εκείνα αποτέλεσμα.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έκανε η ομάδα μετά την ανάπαυλα

*Εβγαλε έξι τελικές, όπου εξ’ αυτών πέτυχε ένα γκολ με τον Κολοβό, είχε δοκάρι σε σουτ του Σενγκέλια και ακόμη μία, εκείνη του Ελληνα μεσοεπιθετικού στο 65′ όπου από καλή αστόχησε, που λογίζεται ως «καθαρή» ευκαιρία. Ετσι «φλέρταρε» τρεις φορές με τα αντίπαλα δίχτυα. Στο πρώτο μισό το έκανε μόνο μία (με τον Λιάβα).

*Δέχθηκε μεν επτά τελικές, όμως μόνο εκείνη του Μπουενά στο 90’+5′ όπου ο Γκρατερόλ τον «νίκησε» εξ’ επαφής ήταν κλασική ευκαιρία. Ολες οι άλλες αφορούσαν σουτ που δεν απείλησαν ουσιαστικά. Μέχρι την ανάπαυλα ο Ιωνικός «μετρούσε» τρεις (πολύ) καλές στιγμές (ΛοβέραΦαντιγκάΜάντζης).

*Μάλιστα η συγκεκριμένη φάση (των καθυστερήσεων) ήταν η μόνη που οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μετά το 45′ σε θέση βολής μέσα στο «κουτί» των «κυανοκίτρινων», κάτι που πιστώνονται ένα κλικ παραπάνω οι στόπερ ΜλάντενΜαλής.

*Αν θυμηθείτε μάλιστα το ματς θα προσέξετε πως σε αυτό το χρονικό διάστημα «έχασαν» κάτω από τη μεσαία γραμμή μόνο μία «μονομαχία», όπου πάντως δούλεψε άριστα η αλληλοκάλυψη και αφορούσε μία πρώτη κεφαλιά του Μάντζη όπου ο Ρουμάνος «καθάρισε» για λογαριασμό του Ελληνα συμπαίκτη του.

*Ο Μλάντεν, κυρίως, έπαιζε συχνά με μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, κάτι που πάντως «έψαχνε» και στο πρώτο ημίχρονο.

*Ο Παναιτωλικός μετά την ανάπαυλα πρέσαρε ψηλά και δεν απώλεσε την αυτοσυγκέντρωσή του, δηλαδή έμεινε πιστός στο πλάνο του. Θυμηθείτε τη φάση του γκολ. Ο Χουχούμης δεν αφήνει τον Καμπράλ, τον ακολουθεί μέσα στα καρέ του Ιωνικού και «βάζει τις βάσεις» για να ανακτηθεί η κατοχή.

*Μιας και αναφερθήκαμε στον 29χρονο αριστερό μπακ. Εκείνος μαζί με τον Λιάβα δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να παίξουν από τα άκρα. Σε ροή αγώνα η μόνη επικίνδυνη «πλαγιοκόπηση» των αντιπάλων του ήταν μία σέντρα του Μάντζη στις αρχές του επιμέρους διαστήματος που διαπραγματευόμαστε, όπου ο Φαντιγκά δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας. Εκτοτε από τα άκρα συναντάμε ξανά τη φάση των καθυστερήσεων με τον Μπουενά, ωστόσο το γέμισμα του Μασάς δεν ήταν απόρροια οργανωμένης επίθεσης ή τρανζίσιον, αλλά μία στιγμή όπου 21 ποδοσφαιριστές (πλην του Χουτεσιώτη) βρίσκονταν στο αμυντικό μισό του Παναιτωλικού (τελευταία φάση).Τότε δεν υπάρχουν «θέσεις», πλάνα κτλ…

*Plus για τον δεύτερο. Λειτούργησε καλά και ως τρίτος στόπερ, όχι μόνο μετά την είσοδο του Αποστολάκη αλλά και πιο πριν αφού κάλυπτε χώρους (είχε ένα κομβικό stop στα μέσα του δεύτερου μισού).

*Την ίδια στιγμή παρότι ο Παναιτωλικός έμενε ψηλά δεν δέχθηκε κάποια αντεπίθεση από τους αντιπάλους του και ένα credit παραπάνω για αυτό το στοιχείο πάει σε ΜάρτενσονΝτίας. Αμφότεροι στο δεύτερο μισό ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και οι φιλοξενούμενοι ούτε βγήκαν στο τρανζίσιον, ούτε έπαιξαν κάθετα.

*Στο πρώτο μισό υπήρξαν περιπτώσεις που οι γηπεδούχοι «έδωσαν» φάουλ γύρω από τα καρέ τους και μέσω αυτών προήλθαν το δοκάρι του Λοβέρα και η επικίνδυνη κεφαλιά του Μάντζη που απομάκρυνε ο Γκρατερόλ. Στο δεύτερο παρατηρήθηκε το απαιτούμενο «καθαρό» μυαλό και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του απειλήσουν με ανάλογο τρόπο.

*Credit φυσικά και στον κόουτς Αναστασίου. Οι αλλαγές του βοήθησαν (Μόρσεϊ την ασίστ, δυο φορές έφτασε μια ανάσα να βγει στην κόντρα με εξαιρετικές προϋποθέσεις), «διάβασε» το ματς και πλέον τα «καναρίνια» είναι ψηλά.