Τραγική ξανά η εικόνα του Παναιτωλικού. Ό,τι έχτιζε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, το έχει διαλύσει στα πλέι άουτ. Εκεί είναι μακράν η χειρότερη ομάδα. Τρίτη ήττα σε τρίτο ματς για μία ομάδα που δεν ξέρει τι θέλει στο γήπεδο.

Το ματς

Παιχνίδι κέντρου και δυνατών μονομαχιών ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ελαφρώς καλύτερα ξεκίνησε ο Παναιτωλικός, αλλά γρήγορα ισορρόπησε ο Ιωνικός. Ο ένας περίμενε το λάθος του άλλου χωρίς να ρισκάρει ιδιαίτερα και χωρίς να έχουν οι παίκτες του κάποια έμπνευση.

Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή και προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με τα κουβαλήματα μπάλας του Φαντιγκά παρόλο που από νωρίς εκείνος είχε έναν μικροτραυματισμό.

Τελικά από δική του ενέργεια έγινε και η αρχή για το 0-1. Εκείνος κέρδισε στο 33′ φάουλ σε καλό σημείο και από την εκτέλεσή του προήλθε το πέναλτι με το οποίο σκόραρε ο Σεμπά. Για να δοθεί η ξεκάθαρη παράβαση του Μλάντεν, πάντως, έπρεπε να παρέμβει το VAR.

Έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα, όπως και στις αρχές του δευτέρου. Μπορεί ο Αναστασίου να έκανε στην ανάπαυλα δύο αλλαγές, αλλά δεν πήρε πολλά από εκείνες έστω και εάν σταδιακά η ομάδα του κέρδισε μέτρα στο γήπεδο.

Ο Παναιτωλικός άλλαξε τον σχηματισμό του, έπαιξε με δύο φορ από το 65′ και αναγκαστικά άρχισε και τα γεμίσματα. Στο 73′ είχε μία καλή στιγμή με τον Καρέλη και επτά λεπτά αργότερα απείλησε με τον Κολοβό. Ο τελευταίος ήταν και ο μοιραίος για τους γηπεδούχους, αφού στο 89′ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Έτσι το 0-1 έμεινε έως το σφύριγμα της λήξης.

Παναιτωλικός – Ιωνικός 0-1

Σκόρερ: 35′ πέν. Σεμπά

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Aνέστης, Λιάβας (42′ λ. τρ. Αποστολάκης), Χατζηθεοδωρίδης (46′ Στάγιτς), Λάρσον, Μλάντεν, Μάρτενσον, Ντίας (76′ Ξενιτίδης), Κολοβός, Σενγκέλια (46′ Χουάνπι), Μόρσεϊ (64′ Ζοάο Πέδρο), Καρέλης.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Σάκιτς, Κάνιας, Φαντιγκά (33′ λ. τρ. Ελευθεριάδης), Μασάς (68′ Ούγκο Σόουζα), Σεμπά (90′ Γούλερι), Μάντζης.