Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας της ΕΠΣΑ. Σύμφωνα με την προκύρηξη του πρωταθλήματος από την Β΄κατηγορία στην Α΄ θα ανέλθουν συνολικά δυο σωματεία (οι πρωταθλητές των ομίλων, ΑΟ Ζευγαρακίου και ΑΟ Ρηγανά).

Στην Γ΄κατηγορία υποβιβάζονται μια ομάδα από κάθε όμιλο, η οποία βρέθηκε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας ( Παιανία Μάστρου και ΑΟ Ίναχος Βάλτου)

Αναλυτικά η προκύρηξη του πρωταθλήματος αναφέρει τα εξής:

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Από την Β’ στην Α’ κατηγορία θα ανέλθουν συνολικά 2 σωματεία, ήτοι οι πρωταθλητές των 2
ομίλων.
Σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. η ανάδειξη του σωματείου που θα καταλάβει την 3η, 5η, 7η και λοιπά θέση, στη γενική κατάταξη της κατηγορίας, γίνεται με τα κριτήρια της UEFA, όπως αυτά περιγράφονται στην παράγραφο 10 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.
Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, 3ο στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας, θα αναδειχθεί ένα σωματείο που κατέλαβε την 2η θέση στον όμιλό του και συγκέντρωσε τους πιο πολλούς βαθμούς.
Σε περίπτωση που οι βαθμοί είναι ίδιοι τα επόμενα κριτήρια είναι η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων, τα περισσότερα τέρματα που έχει πετύχει, τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα και μετά κλήρωση.
Η ίδια διαδικασία ακολουθείτε και στα υπόλοιπα ζεύγη ομάδων, ήτοι αυτά που κατέλαβαν 3η, 4η και λοιπά θέση στον όμιλό τους.
ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Από την Β’ στην Γ’ κατηγορία, υποβιβάζονται συνολικά 2 σωματεία, ήτοι τα σωματεία που θα
καταλάβουν την τελευταία θέση στον όμιλό τους.
Σε περίπτωση που 2 ή περισσότερα σωματεία ενός ομίλου δεν ολοκληρώσουν τους αγώνες
της κανονικής περιόδου, αυτά υποβιβάζονται αυτόματα στην κατώτερη κατηγορία (άρθρο
17 παρ. 3 Κ.Α.Π.).