Στην ΕΠΟ αναμένεται να προχωρήσουν σε αλλαγές στο ΚΑΠ, αναφορικά με τις ποινές που επιβάλλονται σε όποιες ομάδες παραιτούνται από τις αναμετρήσεις τους στις «μικρές» κατηγορίες.

Σε αλλαγές στον ΚΑΠ που αφορούν τις ποινές που θα επιβάλλονται στις ομάδες που δεν κατεβαίνουν στα παιχνίδια των «μικρών» κατηγοριών προσανατολίζεται η ΕΠΟ, ώστε εκτός από το ματς που δεν θα συμμετάσχουν να έχουν και επιπλέον κυρώσεις.

Μέχρι και φέτος όποιος σύλλογος παραιτούνταν από κάποιον αγώνα τον έχανε με 3-0 αλλά δεν είχε κάποια άλλη επίπτωση, κάτι που συνέβη και στην αναμέτρηση του Αστέρα Βάρης με την Ελλάς Σύρου, στο φινάλε των μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική.

Ο πρώτος δεν μετέβη στο νησί και ηττήθηκε στα χαρτιά με αυτό το σκορ, όμως τελικά πήρε το «εισιτήριο» του προβιβασμού επειδή οι γηπεδούχοι ήθελαν νίκη με τέσσερα γκολ ώστε να τους του «κλέψουν».

Με γνώμονα τα όσα εξετάζουν στην Ομοσπονδία, από του χρόνου όποια ομάδα δεν κατεβαίνει σε αναμέτρησή της θα έχει επιπλέον ποινή και αφαίρεσης έξι βαθμών από την επόμενη σεζόν, δηλαδή αν συμβεί κάτι αντίστοιχο την επόμενη σεζόν εκείνος που θα παραιτηθεί θα χάσει 3-0 το παιχνίδι αλλά και θα έχει «-6» το 2024/25.