Τα δύο γρήγορα γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ σε διάστημα δύο λεπτών (34΄, 36΄) ήταν αρκετά για να καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα στον εξ αναβολής αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό. Τελικό αποτέλεσμα 3-0

Για τους νικητές ήταν αρκετό ένα καλό αγωνιστικό 15λεπτο (το τελευταίο του για να “καθαρίσει” το παιχνίδι, ενώ το κερασάκι στην τούρτα μπήκε ένα λεπτό πριν την λήξη με το γκολ του προωθημκένου Μουκουντί.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

AEK

O Ματίας Αλμέιδα που δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες τον Τσούμπερ, Μοχαμαντί, Σιμάνσκι Γαλανόπουλο, Γκαρσία ξεκίνησε με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Βίντα-Κάλενς στόπερ, τον Ρότα δεξιά, τον Χατζισαφί αριστερά, τους Γιόνσον-Πινέδα στον άξονα, τον Ελίασον δεξιά, τον Πισάρο αριστερά και τους Μάνταλο-Αραούχο στη γραμμή κρούσης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Έχοντας να διαχειριστεί και πολλές απουσίες Καρέλη, Μπακάκη, Τσιγγάρα, Ντίας, Μαυρία και Οικονόμου) ο Πετράκης κατέβασε την ομάδα του με διάταξη 4-3-3, χρησιμοποιώντας σε ρόλο αριστερού εξτρέμ τον Χατζηθεοδωρίδη.
Κάτω από την εστία παρέμεινε ο Καπίνο, οι Τορεχόν, Μπρ. Ντουάρτε, Μλάντεν και Μαλή στην τετράδα της άμυνας, οι Πέρες, Ξενιτίδης και Μπουζούκης αποτέλεσαν την τριάδα στη μεσαία γραμμή, οι Χατζηθεοδωρίδης και Σενγκέλια αριστερά και δεξιά στις δύο πτέρυγες και ο Πέδρο στην κορυφή της επίθεσης.

ΤΟ Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ξακάθαρα πρωταγωνιστικό ρόλο από τις αρχές του αγώνα είχε η ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι πήραν άμεσα τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου, όμως δεν κατάφεραν να “ξεκλειδώσουν” την σφικτή αμυντική διάταξη των αντιπάλων τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχωρο του αγώνα, η μόνη καλή στιγμή της Ένωσης καταγράφηκε στο 13΄ όταν από την σέντρα του Ελίασον για το κεφάλι του Μάνταλου, ο τελευταίος έστειλε την μπάλα πολύ κοντά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καπίνο.

Οι Μλάντεν, Ντουάρτε, Τορεχόν, Μαλής, έκαναν εξαιρετική δουλειά στον ανασταλτικό τομέα, καταστρέφοντας κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων που είτε με τον Χατζησαφί, είτε με τον Ελίασον (από τα δύο άκρα) είτε με τον Μάνταλο (από τον άξονα) έψαξαν τρόπους δημιουργίας ρηγμάτων στα αντίπαλα καρέ.

Στη συνέχεια όμως αποκαταστάθηκε η… δικαιοσύνη και η ΑΕΚ με δύο γρήγορα τέρματα βρήκε τον τρόπο όχι μόνο να φτάσει στα καρέ του Καπίνο, αλλά και να παραβιάσει την εστία του. Το 1-0 έγινε στο 34΄ μετά την κεφαλιά του Βίντα από την εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον.

Δευτερόλεπτα πριν από το γκολ, οι παίκτες του Αλμέιδα έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, αρχικά με τον Αραούχο και στη συνέχεια με τον Πιζάρο.

Στο 36΄ μετά τον συνδυασμό των Πιζάρο και Ελίασον, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ρότα που σε ρυθμούς προπόνησης έκανε το 2-0.

Ο Παναιτωλικός έπρεπε να βγάλει αντίδραση και το έκανε στο 41΄ με διπλή φάση των Σενγκέλια (έδιωξε αρχικά ο Στάνκοβιτς) και Ζοάο Πέδρο (άουτ) όμως δεν κατάφερε να φανεί ουσιαστικός.

ΤΟ Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Βλέποντας ο Γιάννης Πετράκης πως η ομάδα του έχει μεσοαμυντικά προβλήματα, αποφάσσιε να βγάλει από τον αγωνιστικό χώρο τον Μπουζούκη και να περάσει τον Λιάβα στη θέση του, χωρίς να αλλάξει τον αρχικό σχηματισμό του Παναιτωλικού (4-3-3).

Πράγματι ο Παναιτωλικός προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες με τον Σενγκέλια αλλά και τον Ζοάο Πέδρο, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ απλώς κατέβασε ταχύτητα, ήξερε να περιορίσει τα (όποια) ατού των αντιπάλων της και το έργο έληξε… σεμνά. Αν θα πρέπει να σταθούμε σε κάποιες καλές στιγμές στο β΄ σαρανταπεντάλεπτο, αυτή είναι η εξής… μία από το σουτ του Φρέντι Ντουάρτε, όπου ο Στάνκοβιτς αναγκάστηκε με μια εντυπωσιακή εκτίναξη να διώξει σε κόρνερ.

Λίγο πριν το τέλος η ΑΕΚ αφυπνίστηκε και ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Μουκουντί (μετά την εκτέλεση κόρνερ του Αμραμπάτ) διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με κοντινό πλασέ και λίγο αργότερα (στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων), οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι και πάλι με τον Μουκουντί.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (58΄ Μουκουντί), Χατζισαφί (77΄ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον, Ελίασον (77΄ Αμραμπάτ), Πισάρο (77΄ Ζίνι), Πινέδα, Μάνταλος, Αραούχο (83΄ Πόνσε)

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): ): Καπίνο, Μαλής, Μλάντεν, Ντουάρτε (57΄ Ξενιτίδης), Τορεχόν (73΄ Στάγιτς), Ξενιτίδης, Πέρες, Μπουζούκης (46΄ Λιάβας), Σενγκέλια, Ζοάο Πέδρο, Χατζηθεοδωρίδης (73΄ Μπαλντασάρα)

Διαιτητής: Γκορτσίλας
Βοηθοί: Μεϊντάνας, Στάικος
4ος: Τσιάρας
VAR: Τζήλος,
AVAR: Σαμοΐλης