Το 3-2 που επικράτησε ο Παναιτωλικός της Athens Kallithea δεν ήταν απλά ένα θετικό αποτέλεσμα για τα «καναρίνια», αλλά τους προσέφερε αρκετά plus ενόψει του υπόλοιπου της σεζόν.

Ματς ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν το χθεσινό (5/12) του Αγρινίου, όπου ο Παναιτωλικός επικράτησε 3-2 της Athens Kallithea και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Παρότι μετά από συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι φιλοξενούμενοι είχαν αέρα δύο τερμάτων ήταν τότε που οι «κυανοκίτρινοι» πάτησαν… γκάζι, βρήκαν τρεις φορές δίχτυα και έφτασαν στην ανατροπή.

 

Η οποία αν δούμε πίσω από τις… λέξεις μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάτι περισσότερο ως απλά μία νίκη, γιατί προσέφερε πολλαπλά οφέλη. Το γκολ που σημείωσαν στις καθυστερήσεις και το οποίο διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, ίσως αποδειχθεί, στο «ταμείο» της σεζόν, άκρως σημαντικό και ας δούμε τα επιμέρους plus που προέκυψαν για το club ξέχωρα φυσικά από το προφανές, ότι κέρδισε δηλαδή.

1) Ο Νίκος Καρέλης «φώναξε παρών» και ο «Hulk» είναι πάλι εδώ. Ο 31χρονος στράικερ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και φυσικά δεν καλείται να αποδείξει τίποτα. Ομως φέτος του έχουν πάει όλα… στραβά. Στις λεπτομέρειες δεν σκόραρε στα πρώτα παιχνίδια (π.χ. κόντρα σε ΠΑΣΛαμία), ενώ ταλαιπωρήθηκε και από έναν τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες, μέχρι που επανεμφανίστηκε χθες. Ηταν εμφανές και εύλογο πως δεν είναι 100% έτοιμος, αφού η αμέσως προηγούμενη συμμετοχή του ήταν την 1η Οκτωβρίου, ωστόσο σταδιακά παίρνει ρυθμό και κυρίως ψυχολογία. Η «τροφή» για τον εκάστοτε επιθετικό είναι το γκολ και εκείνος το πέτυχε στα χασομέρια και συνάμα έκρινε αποτέλεσμα. Ιδανικό «σενάριο» για τον οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή.

2) Ο Χάρης Μαυρίας βάζει πλέον «δύσκολα» στον Γιάννη Πετράκη, από εκείνα όμως που κάθε προπονητής επιθυμεί να τον «βασανίζουν». Ο 29χρονος ξεκίνησε μόλις για 2η φορά βασικός στη σεζόν (είχε προηγηθεί το 1-1 με τον ΟΦΗ) και ήταν εκ των κορυφαίων. Με γκολ και ασίστ στο ενεργητικό του, μπήκε πλέον για τα καλά στην αγωνιστική «εξίσωση» των «κυανοκίτρινων».

3) Το χθεσινό ήταν ένα must win παιχνίδι για τα «καναρίνια», αλλά μέχρι το 60’ «φλέρταραν» με μία «βαριά ήττα». Στο φινάλε πήραν τη νίκη και προσέξτε πως όλοι έγιναν ένα «κουβάρι». Σα να κατέκτησαν τρόπαιο ή να κέρδισαν κάποιον «τελικό» πρωταθλήματος. Αυτό μόνο έκπληξη δεν πρέπει να προκαλεί. Μία νίκη είναι πάντα νίκη, πόσο δε όταν έρχεται με ανατροπή από το 0-2. Παράλληλα ο Παναιτωλικός είχε να κερδίσει δύο «κολλητά» ματς, ανεξαρτήτως διοργανώσεων, από τον Φλεβάρη του 2022 και τα μέσα της προπερασμένης περιόδου (2021/22). Δηλαδή περίπου 22 μήνες πριν! Για μία ομάδα, κυρίως όταν δεν ξεκίνησε καλά τη χρονιά και ναι μεν δεν στερείται ικανοτήτων αλλά χρειάζεται αυτοπεποίθηση, είναι πάρα πολύ σημαντικό να παίρνει αποτελέσματα και να πιστεύει στον εαυτό της. Ναι και κακά τα ψέματα η μία κατηγορία που χωρίζει τα «καναρίνια» από την Athens Kallithea τα «ανάγκαζε» να θεωρούν πως αν κερδίσουν θα κάνουν απλά το… καθήκον τους, αλλά απέναντί τους βρίσκονταν ένα πολύ καλό σύνολο που μπορεί να βάλει «δύσκολα» στον οποιοσδήποτε κατά τεκμήριο «μεγάλο» της Super League.

4) Συνέχεια του παραπάνω, το ότι δηλαδή ο Παναιτωλικός «χτίζει χαρακτήρα». Προσέξτε το εξής. Μετά το 2-2 του Πέδρο Σίλβα Τορεχόν οι «κυανοκίτρινοι» ξέσπασαν και ο Γιώργος Λιάβας, μετά τα πρώτα πανηγύρια, έφυγε… βολίδα να πάει να πάρει την μπάλα και να συνεχιστεί άμεσα το ματς. Βρισκόμασταν στο 88’, έχεις «γυρίσει» ένα φαινομενικά χαμένο παιχνίδι από το 0-2, υπάρχει και ρεβάνς όπου δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ άρα η σειρά ξεκινά από το «μηδέν» αλλά εσύ παρά το 2-2 θες και τη νίκη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό εύρημα για το πώς σκέφτεσαι και λειτουργείς. Συνολικά-Ομαδικά.

5) Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύεται και πάλι την έδρα του. Μέχρι και τα τέλη του πρόσφατου Σεπτεμβρίου και σε 20 σερί παιχνίδια του στο Αγρίνιο, για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, μετρούσε μόλις τρεις νίκες, όσες δηλαδή και στα τέσσερα τελευταία του εκεί, ενώ εκείνο που έχασε (1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης) ήταν στις… πολύ λεπτομέρειες.

6) Κλείνοντας μία διαπίστωση που μπορεί κάποιος να την «κρατήσει» για το μέλλον. Στα πρώτα 13 επίσημα ματς της σεζόν η ομάδα βρήκε δίχτυα μόλις εννέα φορές, όμως στα δύο τελευταία της (με ΚηφισιάAthens Kallithea) σημείωσε έξι γκολ με ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ!