Σημείο αναφοράς στο παιχνίδι αποτέλεσε το ντεμπούτο του (rookie) Ντέιβιντ Νίλσεν, με τον Δανό τεχνικό να παίρνει το επίσημο βάπτισμα του πυρός στον πάγκο της Κηφισιάς, συν το γεγονός πως εγκαινιάστηκαν τα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια στη Super League, έπειτα από την σχετική κυβερνητική απόφαση.

Με το «καλησπέρα» το ματς απέκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό. Οι γηπεδούχοι χτύπησαν το…καμπανάκι του κινδύνου στους Γιαννιώτες με σουτ του Κωνσταντόπουλου από θέση βολής μέσα στην περιοχή που κατέληξε άουτ μόλις στο 4΄.

Ο…τρελός χορός των γκολ

Στο 6ο λεπτό ο Ματέους Σάντος έκλεψε την μπάλα κι έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Οζέγκοβιτς που με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έδωσε το προβάδισμα (1-0) στην Κηφισιά.

Οι Ηπειρώτες δεν «τσαλακώθηκαν» από το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν και τέσσερα λεπτά αργότερα (10΄) έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (1-1).

Κάθετη πάσα του Παμλίδη στον Ροσέρο ο οποίος πάτησε περιοχή, ντρίμπλαρε τον Μασούρα και με πλασέ βρήκε στόχο (1-1).

Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στον ΠΑΣ Γιάννινα για το γκολ της ισοφάρισης…καπάκι στο επόμενο λεπτό (11΄) η Κηφισιά πήρε εκ νέου το τιμόνι του ματς στα χέρια της.

Κάθετη πάσα του Κωνσταντακόπουλου, ο Ματέος Σάντος έστρωσε την μπάλα και εκτέλεσε ιδανικά από το ύψος της περιοχής (2-1).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε ξανά το γκολ της ισοφάρισης στο 23΄. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Παντελάκης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στη δεξιά πλευρά του Αναγνωστόπουλου.

Στο 32΄ο ΠΑΣ έχασε καλή ευκαιρία για τρίτο γκολ, όταν σουτ του Λεό απέκρουσε με το κεφάλι ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς.

Τρίτη φορά προβάδισμα η Κηφισιά (3-2)

Η αθηναϊκή ομάδα βρέθηκε για τρίτη φορά στην θέση του οδηγού στο ματς στο 35΄. Ο Μπιφουμά εκτέλεσε φάουλ στο πρώτο δοκάρι, ο Λαντρ έκανε την προβολή και βρήκε δίχτυα (3-2).

Μεγάλη ευκαιρία για την Κηφισιά να κάνει το 4-2 στο 43΄, όταν μετά από γύρισμα του Μπιφούμα ο Βαφέας εκτέλεσε και ο Κλέιμαν απέκρουσε στη γωνία του.

Στο ίδιο τέμπο και με την μπάλα πάνω – κάτω ξεκίνησε το παιχνίδι στο β΄ημίχρονο. Η Κηφισιά έχασε σημαντική ευκαιρία για το 4-2 στο 55΄, με τον Ματέους Σάντος να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο ίδιο τέμπο και με την μπάλα πάνω – κάτω κυλούσε το παιχνίδι και στο β΄ημίχρονο. Η Κηφισιά έχασε σημαντική ευκαιρία για το 4-2 στο 55΄, με τον Ματέους Σάντος να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Ένα αδύναμο σουτ του Κόντε από πλεονεκτική θέση, μπλόκαρε ο Αναγνωστόπουλος στο 65΄.

Αποβολή του Γκάρο,

με 10 παίκτες ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Γκάρο που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι αντικαθιστώντας τον Ριένστρα στο 46΄, πρόλαβε μέσα σε 32 λεπτά να δεχτεί δύο κίτρινες κάρτες (την δεύτερη για πάτημα στον Τετέι στο 78΄) κι άφησε τον ΠΑΣ με 10 παίκτες για το υπόλοιπο διάστημα του παιχνιδιού.

Τέταρτο γκολ, μέσω VAR

Στο 91΄ο  Κωνσταντακόπουλος πάσαρε στον Οζέγκοβιτς, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κλέιμαν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Σφυρίχτηκε οφσάιντ σε πρώτο χρόνο, ωστόσο οι γραμμές στο VAR έδειξαν πως ο Σόρια κάλυπτε τον σκόρερ κι έτσι το γκολ μέτρησε (4-2) και σφράγισε τη νίκη των γηπεδούχων.

Η Κηφισιά κατέκτησε τη δεύτερη νίκη της στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος κι έφτασε τους 11 βαθμούς, αφήνοντας στην τελευταία θέση τον ΠΑΣ Γιάννινα (8 βαθμούς).

Ο διαιτητής Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας) εκτός από την κόκκινη κάρτα στον Γκάρο, «κιτρίνισε» τους Σάντος, Παρρά, Παντελάκη, Γκάρο, Παπασάββα και Τσαούση.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ντέιβιντ Νίλσεν): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Λαντρ, Βαφέας, Παρράς (46΄Γκόμπελιτς), Παπασάββας, Ιπαλίμπο (84΄Μποτία), Σάντος (67΄Τετέι), Κωνσταντακόπουλος, Μπιφουμά (67΄Αντερέγκεν), Οζέγκοβιτς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα (46΄Γκάρο), Ροσέρο, Παμλίδης, Τζίνο, Λεό (64΄Κόντε).