Πλούσιο θέαμα, στο καλύτερο ίσως μάτς της σεζόν, πρόσφεραν το απόγευμα του Σαββάτου  Άρης Λεπενούς και Απόλλων Δοκιμίου στους φιλάθλους που εκμεταλλεύτηκαν την ηλιόλουστη μέρα και πήγαν στο γήπεδο της Λεπενούς.

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Άγγελος Πολύζος

Ένα μάτς με εντυπωσιακό ρυθμό αλλά αρκετά ισορροπημένο, που τα είχε όλα, και έδειχνε πώς νικητής θα έφευγε απο το γήπεδο ο πιο τυχερός. Είχε δεκάδες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες, είχε τρία γκόλ, είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους, είχε φάσεις που… χρειάζονταν VAR, και τους δύο τερματοφύλακες να συναγωνίζονται για τον τίτλο του MVP. Τελικά “η μπίλια έκατσε” στους γηπεδούχους που πήραν το τρίποντο με ανατροπή.

Το σκόρ άνοιξε στο 56′ με εκπληκτική εκτέλεση ο Σπύρος Νούλας, για να ισοφαρίσει με εντυπωσιακή προσπάθεια ο Τσιούνης στο 75ο λεπτό, και πέντε λεπτά αργότερα ο Βασίλης Πετανίτης κάνει την πλήρη ανατροπή μετά απο μπαλιά του… Γεωργίου!

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για την απώλεια του πρώην ποδοσφαιριστή και μέλος της διοίκησης του Απόλλωνα Γιάννη Μακρή, που έφυγε απο τη ζωή χθές σε ηλικία 60 ετών.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκόλ:

2′ Ο Δαλαγιώργος βλέπει τον Γεωργίου εκτός εστίας και προσπαθεί να τον “κρεμάσει” με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω απο το δοκάρι άουτ.
4′ Αντεπίθεση με τον Κοντοπάνο που ανοίγει λίγο το κοντρόλ και δίνει τη δυνατότητα στον Γεωργίου με προβολή να αποκρούσει σε πλάγιο.
9′ Μετά απο κόρνερ η μπάλα φτάνει στον Μυλωνά στο δεύτερο δοκάρι που αιφνδιάζεται και απο καλή θέση πιάνει την κεφαλιά άουτ
13′ Κάθετη του Θώδη στον Παγώνη που κάνει το δυνατό σούτ με τον Κούντρα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
14′ Το κόρνερ το εκτελεί ο Μακρυπίδης με τον προωθημένο Τζαμαλή να πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα κατευθύνεται στο αριστερό “γάμα” και ο Κούντρας με νέα εντυπωσιακή προσπάθεια την πετάει πάλι κόρνερ που περνάει ανεκμετάλλευτο.
19′ Ο Τσιούνης ξεκινάει την επίθεση απο αριστερά, αδειάζει τον αντίπαλό του και πιάνει το δυνατό σούτ με τον Κούντρα και πάλι να κάνει εκπληκτική απόκρουση σε κόρνερ.
26′ Αντεπίθεση απο αριστερά με τον Τσιούνη που κάνει το σούτ, ο Κούντρας αποκρούει και πάλι, η μπάλα φτάνει στο ύψος της μικρής περιοχής στον Β. Πετανίτη, αυτός κάνει αδύναμο σούτ, η μπάλα κοντράρει σε πόδια αμυντικών και φτάνει στον Παγώνη που κάνει νέο σούτ, και πάνω στην γραμμή ο Μυλωνάς καταφέρνει με προβολή και την πετάει κόρνερ.
38′ Καλό σούτ του Σ. Θώδη άουτ
45′ Ο Τσιούνης μετά απο ατομική προσπάθεια βρίσκεται στο έδαφος μέσα στην περιοχή με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για παράβαση και τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στον αγώνα.
46′ Πλασέ απο κοντά του προωθημένου Καπνιάρη αποκρούει δύσκολα ο Γεωργίου, η μπάλα φτάνει στον Δαλαγιώργο που πλάσάρει και πάλι αλλά ο Μπάμπης Βαμβακάς έχει προλάβει να καλύψει και ψύχραιμα κάνει κοντρόλ πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια απομακρύνει.
49′ Κόρνερ απο αριστερά του Παγώνη ο Τσιούνης με γυριστή κεφαλιά στέλνει την μπάλα προς τα δίχτυα και ο Καπνιάρης πριν περάσει την γραμμή με κεφαλιά την βγάζει νέο κόρνερ.
50′ Νέα εκτέλεση κόρνερ απο τον Παγώνη η μπάλα φτάνει στο δεύτερο δοκάρι στον Μακρυπίδη που με καρφωτή κεφαλιά την στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια σκάει στο έδαφος και απομακρύνεται απο τους αμυντικούς
51′ Εντυπωσιακή προσπάθεια απο δεξιά του Βαμβακά που καταφέρνει και βγάζει και την σέντρα, ο Β. Πετανίτης προλαβαίνει τον Κούντρα και τσιμπάει την μπάλα, αλλά τον προλαβαίνει ο Καπνιάρης και με προβολή την πετάει κόρνερ
56′ Γκόλ 0-1: Ο Πάνος Μακρής στο ύψος της μεγάλης περιοχής με πλάτη στο τέρμα “σπάει” την μπάλα στον Σπύρο Νούλα και αυτός με εντυπωσιακό φαλτσαριστό σούτ δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Γεωργίου στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
58′ Εκτέλεση φάουλ απο δεξια του Παγώνη η μπάλα περνάει απο σώματα και φτάνει στο δεύτερο δοκάρι στον προωθημένο Τζαμαλή που αιφνιδιάζεται και απο καλή θέση πιάνει την κεφαλιά άουτ
62′ Δυνατό σούτ του Μπαρμπαγιάννη απο το ύψος της περιοχής αποκρούει δύσκολα ο Γεωργίου με την μπάλα να φτάνει στον Νούλα που την στέλνει στα δίχτυα αλλά είναι εκτεθειμένος και το γκόλ ακυρώνεται.
63′ Αντεπίθεση με τον Τσιούνη που βλέπει τον Κούντρα έξω απο την εστία και του περνάει την μπάλα απο πάνω αλλά καταλήγει άουτ
65′ Διαγώνιο σούτ του Τσιούνη μέσα απο την περιοχή η μπάλα περάει δίπλα απο το δοκάρι άουτ.
72′ Κεφαλιά του Μακρή απο καλή θέση μετά απο σέντρα του Νούλα καταλήγει άουτ
74′ Σούτ Νούλα μέσα απο την περιοχή βάζει την κόντρα ο Βαμβακάς, η μπάλα πάει πλάγια στον Μακρή που κάνει σέντρα σούτ και μπλοκάρει ο Γεωργίου.
75′ Γκόλ 1-1: Ο Πετανίτης λίγο κάτω απο το κέντρο βγάζει κάθετη στον Τσιούνη και αυτός με διαγώνιο σούτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κούντρα
80′ Γκόλ 2-1: Ο Γεωργίου με δυνατό σούτ απο την περιοχή του προσπάθει να βγάλει αντεπίθεση, η μπάλα φτάνει στην αντίπαλη περιοχή εκεί ο Βασίλης Πετανίτης κερδίζει τις κόντρες απο Χ. Κορομηλά και Γιαννόπουλο και με πλασέ την στέλνει στα δίχτυα.
84′ Πολύ καλό σούτ του Νούλα μπλοκάρει ο Γεωργίου
86′ Συρτή σέντρα απο δεξιά του Κοντοπάνου η μπάλα φτάνει στον Μακρή που κάνει με υπερένταση το πλασέ άουτ
93′ Κόρνερ απο δεξιά του Δάρλα η μπάλα περνάει απο σώματα με πορεία προς τα δίχτυα και πριν περάσει τη γραμμή ο Μακρυπίδης την πετάει κόρνερ.
94′ Ατομική προσπάθεια απο τον Δάρλα που βρίσκεται στο έδαφος με τους φιλοξενούμενους αυτή τη φορά να διαμαρτύρονται έντονα για παράβαση και τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στον αγώνα.

Διαιτητής: Ζυγάς – Βοηθοί: Λύσσαρης, Ξύστρας

Συνθέσεις:

Άρης Λεπενούς (Τάσος Σπαής-Μόρις Τσίβιτς): Γεωργίου, Μουρτζιάπης, Κατσιγιάννης (90+  Ε. Κανιώτης), Τζαμαλής, Βαμβακάς, Βασιλάρης (59′ Ευστ. Πετανίτης), Παγώνης, Θώδης, Β. Πετανίτης, Μακρυπίδης, Τσιούνης.

Απόλλων Δοκιμίου (Θεόδωρος Λαυράνος): Κούντρας, Γιαννόπουλος, Αυφαντόπουλος (81′ Γεωργιάδης), Μυλωνάς (53′ λ.τ. Χ. Κορομηλάς), Καπνιάρης, Δαλαγιώργος, Νούλας, Φ. Κορομηλάς, Μακρής, Μπαρμπαγιάννης (67′ Δάρλας), Κοντοπάνος.

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες