Ο Παναιτωλικός παρουσίασε πολύ καλή εικόνα κατά διαστήματα και επικράτησε με 4-1 της Ελλάς Σύρου, ομάδα που αγωνίζεται σε χαμηλότερη κατηγορία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι γηπεδούχοι είχαν ρυθμό, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και έδειξαν σοβαρότητα, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν στη διάρκεια του αγώνα.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3’ ο Τσούρα με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή (1-0). Δύο λεπτά αργότερα, η Ελλάς Σύρου κέρδισε πέναλτι μετά από τράβηγμα του Μπελεβώνη στον Γώγο, με τον Γιάκο να ευστοχεί από τα 11 βήματα στο 6’ για το 1-1.
Ο Παναιτωλικός πήρε ξανά προβάδισμα στο 13’, όταν ο Ματσάν με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες με τον Αγκίρε και ενώ χρειάστηκε να προχωρήσουν σε αναγκαστικές αλλαγές των Αποστολόπουλου και Νικολάου λόγω τραυματισμών. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναιτωλικό να προηγείται 2-1.

Στην επανάληψη, οι αλλαγές του Παναιτωλικού (Μπουχαλάκης, Ενκολόλο) έδωσαν φρεσκάδα. Στο 61’ ο Αγκίρε, έπειτα από άψογη ασίστ του Σμυρλή, έκανε το 3-1 με διαγώνιο πλασέ. Οι Αγρινιώτες είχαν δοκάρι με τον Μανρίκε στο 64’ και οι φιλοξενούμενοι στο 77’ σε σουτ του Νάτσου.

Στο 86’ ο Αγκίρε «υπέγραψε» το τελικό 4-1 με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Μπουχαλάκη. Η Ελλάς Σύρου είχε κάποιες καλές στιγμές, με πιο αξιοσημείωτη το δυνατό σουτ του Τσιαντούλα στις καθυστερήσεις που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ζίβκοβιτς.

Το παιχνίδι είχε πέντε γκολ, δύο δοκάρια και πλούσιο θέαμα. Ωστόσο, οι τραυματισμοί των Αποστολόπουλου, Νικολάου και Ματσάν αφήνουν προβληματισμό ενόψει του επόμενου αγώνα του Παναιτωλικού με την ΑΕΚ.

Διαιτητής : Ματσούκας

Βοηθοί : Κλεπετσάνης, Διαμάντης

Οι συνθέσεις :

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ζίβκοβιτς, Σμυρλής, Μπελεβώνης, Αγκίρε, Ματσάν (80′ λ.τρ. Γκαρθία), Τσούρα (46′ Ενκολόλο), Αγαπάκης, Κόγιτς (46′ Μπουχαλάκης), Στάγιτς, Αποστολόπουλος (31′ λ.τρ. Μανρίκε) και Νικολάου (41′ λ.τρ. Μιγκέλ Λουίς).

ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ: Κοντογιάννης, Ζαφείρης (46′ Προβυδάκης), Γκέζος (75′ Βερνάρδος), Γώγος, Χνάρης, Τσιαντούλας, Τριμμάτης (46′ Νάτσος), Μπάμπης, Μουντρίχας (59′ Καλός), Ντέβιντ Σίλβα (46′ Κόλα) και Γιάκος.