Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στο Φάληρο για την 22η αγωνιστική και ανέβηκε στους 50 βαθμούς, επιστρέφοντας – έστω προσωρινά – στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι Πειραιώτες είχαν την υπεροχή και προηγήθηκαν στο 37’, όταν μετά από κόρνερ του Τσικίνιο, ο Πιρόλα με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, με τον Κουτσερένκο να κρατά το σκορ χαμηλά, μέχρι που στο 89’ ο Γιαζίτσι, έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Νασιμέντο, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Οι διαμαρτυρίες για το πέναλτι στο 22’

Οι Αγρινιώτες διαμαρτύρονται έντονα για φάση στο 22ο λεπτό, ζητώντας πέναλτι για χέρι του Κοστίνια μέσα στην περιοχή.

Ο διαιτητής Ζαμπαλάς άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί, περιμένοντας και την εξέταση της φάσης από το VAR. Ο VARίστας Παπαδόπουλος έλεγξε το στιγμιότυπο και τελικά έκρινε πως δεν υπήρχε παράβαση, με αποτέλεσμα να μην δοθεί πέναλτι.

Η συγκεκριμένη φάση αποτέλεσε το βασικό σημείο αναφοράς για τον Παναιτωλικό, που παρά την προσπάθειά του δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς.

Συμπέρασμα

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και δίκαια πήρε τη νίκη, όμως το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για τη φάση του 22’

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Καλογερόπουλος, Πιρόλα, Μπρούνο (82′ Ορτέγκα), Γκαρθία, Σιπιόνι, Τσικίνιο, Νασιμέντο, Λουίς (82′ Γιαζίτσι), Ταρέμι (70′ Ελ Κααμπί).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Kουτσερένκο, Γκράναθ, Κόγιτς, Σιέλης, Αποστολόπουλος, Μλάντεν (70′ Νικολάου), Εστεμπάν, Ματσάν (81′ Γκαρσία), Λομπάτο (54′ Άλεξιτς), Ρόσα (54′ Σμυρλής), Μπάτζι (81′ Μίχαλακ).