Στο φινάλε του πρωταθλήματος της Γ΄κατηγορίας η ΑΕ Αλυζίας ήρθε ισόπαλη  1-1 εκτός έδρας με τον ΑΟ Χάλκειας παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (πρωταθλήτρια) και πανηγυρίζει την επιστροφή της στην Β΄κατηγορία

Το τελικό σφύριγμα από το ρέφερι βρήκε παίκτες, προπονητή, διοίκηση και φιλάθλους , να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν τον τίτλο του πρωταθλητή, και συνάμα την επιστροφή του συλλόγου στην Β΄κατηγορία

Στα αποδυτήρια στήθηκε πάρτι, με τους παίκτες να φωνάζουν «Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές», με τις σαμπάνιες να ανοίγουν. Τα πανηγύρια συνεχίστηκαν κατά την επιστροφή της ομάδας, ενώ θα κορυφωθούν στις επόμενες ημέρες σε ταβέρνα της περιοχής.

Στο ντέρμπι λοιπόν των πρωτοπόρων για την πρώτη θέση της κατηγορίας που έγινε στην Κυριακή το μεσημέρι στο γήπεδο της Γαβρολίμνης, η ΑΕ Αλυζίας με γκολ του Ταμπάκη στο 89΄πήρε πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό, που σημαίνει και παραμονή του συλλόγου στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, στο φινάλε του πρωταθλήματος της Γ΄΄ κατηγορίας.

Όσο αφορά την εικόνα του αγώνα οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση, στο 10΄σέντρα Τζώρος, σουτ Παλιάτσα απομακρύνει την μπάλα ο Σακουφάκης, και πέντε λεπτά αργότερα οι ιδιοι πρωταγωνιστές κεφαλιά ελάχιστα άουτ.

Στο 18΄εκτέλεση κόρνερ του Κεραμιδά, σουτ Β. Δρακά, μπλοκάρει την μπάλα ο Χασαπογιάννης, ενώ στο 21΄δυνατό σουτ του Τζώρου διώχνει την μπάλα ο Σακουφάκης. Πέναλτι κερδίζουν οι γηπεδούχοι στο 29΄ (ανατροπή Σκαρογιάννη στον Τζώρο). Εκτέλεσε έυστοχα ο Γιαβρούτας 1-0 ο ΑΟ Χάλκειας. Τέσσερα λεπτά αργότερα δοκάρι οι γηπεδούχοι με δυνατό σουτ του Ζέλιου.

.Ανέβασε ρυθμούς στην επανάληψη η ΑΕ Αλυζίας. Δημιούργησε ευκαιρίες με κεφαλιά του Γκόλια στο 48΄μετά από σέντρα του Παπανικόλα άουτ, στο 57΄ μετά από σέντρα του Κεραμιδά, ο Γκόλιας σουτ ελάχιστα άουτ, δοκάρι στο 65΄ με τον Β. Γεωργαλή, δυνατό σουτ του Λυγκώνη στο 84΄απομακρύνει δύσκολα ο Χασαπογιάννης, δεύτερο δοκάρι στο 88΄με τον Κεραμιδά, και στο 89΄η λύτρωση για την ΑΕ Αλυζίας!! Εκτέλεση κόρνερ του Δρακά, η μπάλα..στρώνεται στον Κεραμιδά , με σουτ σημαδεύει για Τρίτη φορά !! το δοκάρι, και στην επαναφορά ο έμπειρος Ταμπάκης με σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε αποθέωση από τους 15 περίπου φίλους της ΑΕ Αλυζίας που βρέθηκαν στο γήπεδο!!

Εναρξη πανηγυρισμων μετα την ληξη με “μαεστρο” τον κοσμογυρισμενο Σ Κατσαουνη (φωτο  αναμνηστικές φωτογραφίες) που ανοιξε την καθιερωμενη σαμπανια και παιχτες, φίλαθλοι και διοίκηση τραγουδούσαν  το “ΚΑΜΠΕΟΝΕΣ”.!!!

Διαιτητής : Καραπιπέρης

Βοηθοί : Σπυρόπουλος, Ξύστρας

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΟ Χάλκειας(Καλαβρουζιώτης)

Χασαπογιάννης, Καραπάνος (55΄Μαργαρίτης), Ζαχόπουλος (80΄Λαουρδέκης) Κάκκος, Κατσαγιάννης (55΄Μασίνας), Παλιάτσας, Ζέλιος, Γιαβρούτας (82΄ Καλαβρουζιώτης), Τζώρος (80΄Καλαβριζιώτης Δ. ), Δαδάνης, Κατσαντώνης

ΑΕ Αλυζίας (Σπύρος Καυμενάκης)

Σακουφάκης (92΄Καυμενάκης), Γκόλιας (73΄Γεωργαλής Ε.), Παπανικόλας, Κατσαούνης, Γεωργαλής Α., Δρακάς, Γεωργαλής Β., Λυγκώνης Β., Ταμπάκης, Σκαρογιάννης (90΄Παβέλης), Κεραμίδας