Ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 4-2 του ΟΦΗ στο Αγρίνιο, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που είχε έντονα συναισθήματα και ανατροπές. Η νίκη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς ήταν η πρώτη εντός έδρας για την ομάδα στη φετινή σεζόν, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκε στο ντεμπούτο του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο των Αγρινιωτών.

Παρά το γεγονός ότι ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 0-1 στο 50’ με πέναλτι του Νέιρα, ο Παναιτωλικός δεν το έβαλε κάτω. Η ομάδα του Αγρινίου ισοφάρισε μόλις τρία λεπτά αργότερα, με κεφαλιά του Μίχαλακ στο 53’, η οποία κατέληξε στα δίχτυα μετά από κόντρα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει ξανά προβάδισμα στο 57’ με γκολ του Λαμπρόπουλου, όμως η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναιτωλικό.

Στο 63’ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Στάγιτς από τον Ανδρούτσο, ο οποίος παράλληλα δέχθηκε και δεύτερη κίτρινη κάρτα, αποβλήθηκε και έμεινε η ομάδα των Κρητικών με 10 παίκτες. Ο Ενκολόλο εκτέλεσε εύστοχα και ισοφάρισε σε 2-2. Στο 75’ ήρθε η ανατροπή, με τον Εστεμπάν να σκοράρει έπειτα από ασίστ του Μίχαλακ, ενώ στο 77’ ο Ενκολόλο ολοκλήρωσε το θρίαμβο του Παναιτωλικού, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2, χωρίς να υπάρχει κανένα οφσάιντ στην φάση όπως αρχικά υπήρξε αμφιβολία.

Το ματς ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όπου οι Αγρινιώτες έβγαλαν ενέργεια και συνέπεια στην επίθεση, ενώ παράλληλα κατάφεραν να υπερπηδήσουν τις σημαντικές απουσίες και προβλήματα τραυματισμών, καθώς οι τρεις βασικοί στόπερ (Γκαρθία, Σιέλης, Μλάντεν   ήταν εκτός, και στην στη διάρκεια του αγώνα δέχθηκε κοκκινη κάρτα ο Στάγιτς

Η ομάδα του Παναιτωλικού έδειξε χαρακτήρα και ψυχή, κερδίζοντας δίκαια την πρώτη της εντός έδρας νίκη για φέτος, βάζοντας τέλος στην αρνητική παράδοση και ανεβάζοντας ψυχολογία ενόψει των επόμενων αγώνων.

Οι συνθέσεις

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Τσάβες, Μαυρίας (81′ Αγαπάκης), Κόγιτς, Στάγιτς, Μανρίκε, Μπουχαλάκης, Πέρεζ, Μάτσαν (81′ Νικολάου), Ενκολόλο (90’+2′ Σμυρλής), Μίχαλακ, Αγκίρε (46′ Τσούρα).

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Χατζηθεοδωρίδης (78′ Λέουις), Κρίζμανιτς, Λαμπρόπουλος, Μαρινάκης, Ανδρούτσος, Καραχάλιος (87′ Ρακόνιατς), Νέιρα (58′ Βούκοτιτς), Νους, Αποστολάκης (78′ Σενγκέλια), Σαλσέδο.