Ένα σημαντικό κομμάτι του τηλεοπτικού τοπίου των συνδρομητικών καναλιών αθλητικού -κατά βάση- περιεχομένου συμπληρώθηκε και φέρνει αλληλεπιδράσεις στη Σούπερ Λίγκα 1.

Η Nova κέρδισε το Σάββατο (26/6), σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, τελικά τη μάχη με την Cosmote TV της διεκδίκησης των δικαιωμάτων της Πρέμιερ Λιγκ. Αυτή η εξέλιξη του αγγλικού και κορυφαίου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος του κόσμου έχει αυτομάτως αντίκτυπο και στην Ελλάδα. Κι αυτό διότι πλέον ο όμιλος ΟΤΕ, όντας αποδυναμωμένος, για να υποστηρίζει την ύπαρξη των αθλητικών του καναλιών υποχρεωτικά αναμένεται να στραφεί στην SL1.

Η Cosmote TV αναμένεται να κινηθεί για να πάρει τις άστεγες τηλεοπτικές ομάδες της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας με δεδομένο ότι στη NOVA κλειστό συμβόλαιο από πέρσι έχουν μόνο τρεις (Άρης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα) και δεδομένη είναι η συμφωνία με τον Ολυμπιακό (μόνο τυχαίο δεν είναι ότι καλύπτονται ήδη τα φιλικά στην Αυστρία).

Η προοπτική να μπει και δεύτερο κανάλι ασφαλώς αποτελεί μια θετική εξέλιξη, καθώς δημιουργεί προϋποθέσεις και για μια κίνηση εξασφάλισης πακέτου ΠΑΕ, που θα μπορούσαν να μετέχουν σε μια ιδιότυπη Κεντρική Διαχείριση, των «10», των «7» ή των «5», αναλόγως με το τι θα καταφέρει ατομικά να πάρει η Νova.

Μέσα στη διεκδίκηση είναι πολύ πιθανό να μπει και η νέα Σούπερ Λίγκα 2, ενώ πάντα υπάρχει και το Κύπελλο Ελλάδας…

Κοινώς φαίνεται πως θα «σπάσει» σε πρώτη φάση το μονοπώλιο στα τηλεοπτικά της Σούπερ Λίγκας 1 και αυτό υπό προϋποθέσεις μπορεί να βοηθήσει το προϊόν συνολικά με εισροή περισσότερων χρημάτων.

Δ. Δ.