Το διήμερο 4-5/1 είναι προγραμματισμένη η 16η αγωνιστική της Super League Interwetten. Δύο παιχνίδια την Τρίτη και τα υπόλοιπα πέντε την Τετάρτη. Ο κορονοϊός έχει «χτυπήσει» σε μεγάλο βαθμό -και- τις ομάδες. Αν εξαιρεθεί η Λαμία και ο Ολυμπιακός που δεν έχουν ανακοινώσει κρούσματα, όλες οι άλλες έχουν από δύο μέχρι οκτώ! Οι «ερυθρόλευκοι», βέβαια, διαθέτουν στο ρόστερ τους δύο ποδοσφαιριστές που έχουν προσβληθεί από Covid-19, αλλά αμφότεροι ήταν ενσωματωμένοι στις εθνικές τους ομάδες, που προετοιμάζονται για το Κόπα Άφρικα. Ο Πιέρ Κούντε (Καμερούν) και ο Γκάρι Ροντρίγκες (Πράσινο Ακρωτήρι). Ας δούμε τί ισχύει για κάθε ομάδα, ανάλογα και με το πρόγραμμα της 16ης «στροφής» της Λίγκας.

Τρίτη 4/1

ΠΑΣ Γιάννινα – Ιωνικός (17.15)

Τα κρούσματα αυτή τη στιγμή στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι εννέα, εκ των οποίων τα οκτώ αφορούν ποδοσφαιριστές. Υπενθυμίζεται ότι με βάση το πρωτόκολλο, αν στα τελευταία τεστ πριν από ένα παιχνίδι υπάρχουν επτά θετικά δείγματα παικτών, τότε υπάρχει αναβολή. Όσο για τον Ιωνικό, έχει γίνει επισήμως γνωστό ότι δύο ποδοσφαιριστές έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ (19.30)

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς έγινε γνωστό πως ο Αστέρας έχει πέντε κρούσματα στο εσωτερικό του και τη Δευτέρα (3/1) θα γίνει νέος έλεγχος, παραμονή του ματς με τον ΟΦΗ. Από την πλευρά της η ομάδα του Ηρακλείου έχει ενημερώσει εδώ και μερικές μέρες ότι δύο παίκτες του «χτυπήθηκαν» από τον ιό.

Τετάρτη 5/1

Ατρόμητος – Βόλος (17.15)

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η ΠΑΕ Ατρόμητος ενημέρωσε ότι στους καθιερωμένους ελέγχους που διενεργήθηκαν για τον Covid-19 εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα κορονοϊού. Ο Βόλος, την ίδια ώρα, έχει ενημερώσει πως πέντε ποδοσφαιριστές του εντοπίστηκαν θετικοί

Λαμία – ΑΕΚ (17.15)

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, η Λαμία δεν έχει βγάλει την παραμικρή ανακοίνωση για θετικό δείγμα στις τάξεις της. Η ΑΕΚ έκανε γνωστό την Παρασκευή (31/1) ότι έχει τέσσερα κρούσματα, εκ των οποίων τα τρία αφορούν ποδοσφαιριστές (ο τέταρτος είναι μέλος του σταφ).

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός (19.30)

Πριν από τα Χριστούγεννα, λόγω της διασποράς του ιού στις τάξεις της ΠΑΕ Απόλλων είχαν αναβληθεί τα παιχνίδια με ΒόλοΠαναθηναϊκό και ΟΦΗ. Στα τεστ μετά τα Χριστούγεννα βρέθηκαν τρία κρούσματα κορονοϊού, τα δύο σε παίκτες. Στους νέους ελέγχους που έλαβαν χώρα, άλλοι τρεις παίκτες ανιχνεύτηκαν με κορονοϊό, ενώ θετικό δείγμα έδωσε και ένα μέλος του τεχνικού τιμ. Με άλλα λόγια, αυτή τη στιγμή η Ελαφρά Ταξιαρχία έχει επισήμως πέντε παίκτες με Covid-19. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει γνωστό ότι ποδοσφαιριστής του ή άλλο μέλος της ομάδας έχει προσβληθεί, αν εξαιρεθούν οι Κούντε και Ροντρίγκες που βρέθηκαν θετικοί αφότου ήταν ήδη ενσωματωμένοι στις εθνικές τους.

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός (19.30)

Την περασμένη Πέμπτη (30/12) η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε ότι τέσσερις ποδοσφαιριστές έχουν τεθεί σε καραντίνα διότι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19. Από την πλευρά του ο Παναιτωλικός έχει ενημερώσει ότι τρεις ποδοσφαιριστές κι ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου έχουν απομονωθεί.

Παναθηναϊκός – Άρης (21.30)

Μετά την επιστροφή από την άδεια των Χριστουγέννων, την περασμένη Τετάρτη (29/12), ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ένα κρούσμα ενώ την Παρασκευή (31/12) ακόμη ένα. Όσο για τον Άρη, στις αρχές της εβδομάδας η ΠΑΕ είχε ανακοινώσει ότι διαπιστώθηκαν τρία κρούσματα Covid 19 σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι αυτομάτως τέθηκαν σε καραντίνα βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Την παραμονή τη Πρωτοχρονιάς διαπιστώθηκε διασπορά του ιού στο ποδοσφαιρικό τμήμα και ανακοινώθηκε ότι «σε νέο εργαστηριακό έλεγχο για COVID-19, που υποβλήθηκαν τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, ανιχνεύτηκαν τρία νέα κρούσματα».

Εφόσον μέχρι την Τρίτη (4/1), οπότε και είναι προγραμματισμένα τα πρώτα παιχνίδια του νέου έτους, μεσολαβούν τουλάχιστον δύο 24ωρα, δεν αποκλείεται τα κρούσματα να αυξηθούν και να υπάρξουν αναβολές αγώνων.