Κανείς δεν πίστευε, ειδικά με την ΑΕΚ να προηγείται για 83 λεπτά ότι ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να φύγει νικητής από την Αθήνα.

Κανείς εκτός από τους παίκτες της ομάδας του Αγρινίου και τον Γιάννη Αναστασίου, οι οποίοι δεν τα παράτησαν και πέτυχαν μία μεγάλη και ιστορική νίκη, πληγώνοντας την «Ένωση».

Ο προπονητής του Παναιτωλικού μίλησε στο SDNA για την απόδραση από το Ολυμπιακό Στάδιο, για τις μάχες με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, τον αναγεννημένο στα χέρια του Καρέλη και τους στόχους της ομάδας στη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά:

-Ποιο ήταν το στοιχείο που έδωσε τον Παναιτωλικό μία σπουδαία νίκη σε ένα παιχνίδι που μέχρι το φινάλε έμοιαζε χαμένο;

Το στοιχείο που μας έδωσε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι ήταν η πίστη ότι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Έπαιξε ρόλο η πίστη μας, η αυτοπεποίθηση, σίγουρα και η τύχη μας βοήθησε, δείξαμε την ποιότητα μας. Χωρίς συνδυασμό όλων αυτών δεν μπορείς να κερδίσεις τέτοιου είδους παιχνίδια απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους.

-Πως νιώθετε για το γεγονός ότι αυτή ήταν μία ιστορική νίκη για τον Παναιτωλικό, ως η πρώτη του απέναντι σε μία από τις μεγάλες ομάδες στην Αθήνα;

Είναι όντως ένα ιστορικό αποτέλεσμα, αλλά από το καλοκαίρι προσπαθώ να πείσω τα παιδιά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όταν είμαστε συγκεντρωμένοι και πιστεύουμε στις δυνατότητες μας. Δουλεύουμε σκληρά, γιατί απέναντι στις μεγάλες ομάδες πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να πάρεις αποτέλεσμα, δεν μπορεί να σου έρθει εύκολα. Πρέπει να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο. Δε νιώθω κάπως ιδιαίτερα, ήταν μία σημαντική νίκη για την ομάδα και για τον κόσμο μας, αλλά για εμένα ήταν ένα παιχνίδι που κερδίσαμε, όλα τα παιχνίδια δίνουν τρεις βαθμούς.

-Έχετε μπροστά σας τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Σας δίνει ώθηση για αυτούς τους αγώνες η νίκη στο Ολυμπιακό Στάδιο;

Τα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ξέρουμε από την αρχή ότι δε θα είναι εύκολα. Αλλά τουλάχιστον μιλάμε για αγώνες στους οποίους μπορείς να δεις τα όρια σου, να δεις πόσο ανταγωνιστικός μπορείς να είσαι απέναντι σε μία ποιοτική και καλή ομάδα πόσο ανταγωνιστικός μπορείς να είσαι. Θέλουμε να κυνηγήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε και θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι δύο παιχνίδια σε μικρό διάστημα, το πιο σημαντικό είναι το πρώτο παιχνίδι, να δούμε πως θα είμαστε σε αυτό και ύστερα θα δούμε και τη συνέχεια.

-Τι θα πρέπει να έχει ο Παναιτωλικός για να κάνει την υπέρβαση και να αποκλείσει τον Ολυμπιακό σε διπλούς αγώνες;

Το να κάνεις την υπέρβαση και να προκριθείς με τον Ολυμπιακός σε διπλά παιχνίδια φαντάζει πολύ δύσκολο όπως είναι διαμορφωμένο το ελληνικό πρωτάθλημα και με βάση τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Αλλά όχι μόνο εμείς, αλλά και κάθε ομάδα που θέλει να αποκλείσει τον Ολυμπιακό σε διπλά παιχνίδια πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία στο παιχνίδι που θα της δώσουν την πρόκριση. Πριν από τους αγώνες καλύτερα θα ήταν να μην πούμε παραπάνω πράγματα. Το να κάνεις υπέρβαση είναι κάτι που μπορεί να γίνει σε ένα παιχνίδι, αλλά στα δύο είναι ακόμα πιο δύσκολο. Άρα πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα δούμε. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί ως πρωταθλητής Ελλάδας και ενώ είναι και φέτος στην κορυφή της βαθμολογίας, έχει ποιοτικούς παίκτες και βάθος στο ρόστερ, αλλά εμείς από την πλευρά μας θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε.

-Υπάρχει κάποιο μυστικό για την αναγέννηση του Καρέλη;

Για τον Καρέλη θεωρώ ότι είναι θέμα δουλειάς, υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του το γνωρίζει και δουλεύει σκληρά. Το σημαντικότερο είναι ότι πλέον πιστεύει και πάλι στον εαυτό του. Πέρασε αρκετά δύσκολα με τις εγχειρήσεις και τους τραυματισμούς που είχε. Ξέρει πως σκέφτομαι και πως λειτουργώ, αυτό είναι στα συν για εκείνον, ξέρω κι εγώ σαν παίκτης τι μπορεί να κάνει. Το σημαντικό είναι να συνεχίσει να δουλεύει γιατί χωρίς δουλειά δε θα μπορέσει να πάει μπροστά. Είναι θετικό για την ομάδα, όχι μόνο ο Καρέλης κι άλλα παιδιά δίνουν πολλά στην ομάδα και θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν

-Ποιοι είναι οι στόχοι του Παναιτωλικού τη φετινή σεζόν;

Οι στόχοι μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Ας βάλουμε φέτος τις βάσεις για να είμαστε ακόμα καλύτεροι του χρόνου, να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και να κοιτάζουμε προς τα επάνω κι όχι προς τα κάτω.