Ο Έλληνας φορ βρήκε τον καλό του εαυτό και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που έγινε αυτό. Ποιος τον βοήθησε να… θυμηθεί τα παλιά, τα στατιστικά που δείχνουν την αλήθεια και τα καλύτερα που έρχονται για τον άσο του Παναιτωλικού.

Νίκος Καρέλης: Λένε πως κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να… αναστηθεί, ωστόσο αυτό δεν απαγορεύεται να ειπωθεί και για τις καριέρες ποδοσφαιριστών! Πόσο μάλλον εάν εστιάσουμε στον Νίκο Καρέλη, ο οποίος είχε δει τον Παναθηναϊκό πριν 8 χρόνια να του κάνει το restart που τόσο είχε ανάγκη και είδε κάτι τέτοιο να επαναλαμβάνεται και φέτος με την φανέλα του Παναιτωλικό!

Ποιο είναι το κοινό και στις δύο περιπτώσεις; Το δίδυμο Αναστασίου – Ρούτερ, με τον Έλληνα κόουτς καταφέρνει για μια ακόμη φορά να σώσει την καριέρα του Έλληνα άσου. 

Σίγουρα αυτή η φορά ήταν ακόμη πιο δύσκολη, μιας και ο Καρέλης κλήθηκε να διαχειριστεί δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς και σε ένα διάστημα που ο ίδιος είχε καθιερωθεί σε Γκενκ και Εθνική Ελλάδος και ήταν θέμα χρόνου να τον βλέπαμε σε πρωτάθλημα τοπ κλάσης, όπως η Bundesliga!

Ο Καρέλης για πρώτη φορά μετά από καιρό είναι υγιής και γεμάτος ψυχολογία και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια μετράει 3 σερί ματς με γκολ! Ο Καρέλης που είχε να σκοράρει περισσότερο από ένα χρόνο, μετράει φέτος 7 γκολ σε 20 αγώνες. Ο Έλληνας φορ σκοράρει ανά 144΄ που πατάει στον αγωνιστικό χώρο και μπορεί και χαμογελάει ξανά, έχοντας την… ασφάλεια του Αναστασίου στον πάγκο. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε πως μεταξύ άλλων ο Καρέλης είχε σκοράρει και στο 4-1 επί του ΠΑΟΚ για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος το 2014.

Η εξαιρετική σχέση των Καρέλη – Αναστασίου αποτυπώνεται πλήρως και από την στατιστική υπηρεσία, μιας και ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού μετράει συνολικά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο 293 συμμετοχές, 83 γκολ και 27 ασίστ, την ώρα που με τον Αρτινό κόουτς έχει 124 συμμετοχές με 40 γκολ και 14 ασίστ. Κοινώς έχει μοιράσει περισσότερες από τις μισές ασίστ με προπονητή τον Αναστασίου και έχει βάλει και σχεδόν τα μισά γκολ της καριέρας του. Και αυτό δείχνει ότι ο ερχομός του Αναστασίου στον Παναιτωλικό το περασμένο καλοκαίρι ήταν αυτό που χρειαζόταν ο Καρέλης και δεν αποκλείουμε εάν συνεχίσει έτσι να γυρίσει άμεσα και στην Εθνική Ελλάδος.

Όσο για το μέλλον του; Το συμβόλαιό του με τους Αγρινιώτες λήγει το καλοκαίρι, αλλά όσο υπάρχει Αναστασίου στον πάγκο, δεν θα το κουνήσει! Εκτός εάν έρθει κάποια αξιοσημείωτη πρόταση.