Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε δηλώσεις στο ράδιο, τη Δευτέρα (24/1), υποστηρίζοντας ότι ο Ολυμπιακός παρά την ήττα του με 2-1 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, παραμένει το μεγάλο φαβορί του επαναληπτικού στο «Γ. Καραϊσκάκης», την Τετάρτη (26/1 στις 18:30).

Παράλληλα ο 48χρονος τεχνικός, μιλώντας στον «bwinΣΠΟΡ FM 94,6» αναφέρθηκε στη μεγάλη βελτίωση της ομάδας του που συνδυάστηκε με ιστορικό σερί νικών την περασμένη εβδομάδα με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΟΦΗ για Σούπερ Λίγκα 1 και Κύπελλο Ελλάδος.

Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο των φορμαρισμένων για τα «καναρίνια», Καρέλη και Μεντόσα, ενώ μίλησε και για την πρώην ομάδα του, τον Παναθηναϊκό, υποστηρίζοντας πως οι «πράσινοι» είναι σε καλό φεγγάρι με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννης Αναστασίου:

Για τα πρόσφατα εντυπωσιακά αποτελέσματα του Παναιτωλικού: «Δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς τι έκανες γιατί τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και οι προκλήσεις συνεχείς απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Πάντως για τον κόσμο και την πόλη είναι κάτι όμορφο και ευχάριστο αυτό που συμβαίνει. Οι φίλαθλοι αναγνωρίζουν ότι είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και επιμένει στην ίδια φιλοσοφία από την αρχή. Το θέμα για μας είναι να έχουμε διάρκεια και συνέπεια στην απόδοσή μας. Έχουμε ακόμη περιθώρια βελτίωσης.

Για τους παράγοντες που οδήγησαν στη μεγάλη βελτίωση των «καναρινιών»: «Η επιστροφή των τραυματιών μάς πρόσφερε λύσεις και είμαστε πιο ευέλικτοι για το πώς προσεγγίζουμε τα παιχνίδια. Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση και αυτό είναι ευχάριστο. Στις αρχές της περιόδου είχαμε τραυματισμούς και ένα αρκετά μικρό ρόστερ, αλλά όσο επέστρεφαν οι παίκτες συνεχίζαμε την καλή δουλειά με την ίδια ένταση, με αποτέλεσμα την τωρινή εικόνα. Πλέον έχουμε φανερή πρόοδο αγωνιστικά και διαχειριζόμαστε πολύ καλύτερα και με μεγαλύτερη ωριμότητα τα παιχνίδια μας».

Για τον φορμαρισμένο Νίκο Καρέλη: «Ο Νίκος εξελίχθηκε παίζοντας με μένα προπονητή στον Παναθηναϊκό και έκανε τη μεταγραφή στη Γκενκ. Πέρασε σοβαρό τραυματισμό, δεν ήταν στα καλύτερά του, αλλά είναι σοβαρό παιδί και καλός επαγγελματίας. Η συνεργασία μαζί μου τον βοήθησε, δούλεψε και τώρα επιβραβεύει τον εαυτό του με την παρουσία του. Έχει βρει τον ρυθμό, τα πατήματά του και αυτοπεποίθηση. Ξέρει πως η ομάδα τον εμπιστεύεται, ο προπονητής τον εμπιστεύεται και μας βοηθά πολύ, όπως και ο Βέργος. Δούλεψε πολύ στο κομμάτι της πρώτης επαφής και έχει ανεβάσει πολύ την απόδοσή του. Είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει μια ομάδα καλούς Έλληνες επιθετικούς».

Για το χαμένο πέναλτι του Μεντόσα με τον ΟΦΗ: «Ο Μεντόσα είναι λίγο τρελός, θα έλεγα αρκετά… (γέλια). Θα πρέπει στα επόμενα πέναλτι να εκτελέσει λίγο καλύτερα».

Για τη ρεβάνς των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό: «Το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, δεν το συζητάμε. Το ίδιο θα έλεγα κι αν ήταν το σκορ 3-1 ή 2-0. Πάντα στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ελπίδες, έστω και μικρές. Εμείς θα παλέψουμε για το καλύτερο, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και σίγουρα θα παίξουν ρόλο οι λεπτομέρειες και η συγκέντρωσή μας. Ο Ολυμπιακός μπορεί και με μια μέτρια εμφάνιση να μας κερδίσει».

Για τον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς: «Είναι ένας μεθοδικός προπονητής, με συγκεκριμένη φιλοσοφία, με πλάνο και ο Παναθηναϊκός κάνει μαζί του βήματα προς την κανονικότητα. Σίγουρα υπήρχαν κάποιες μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας με κάποιες απουσίες από τραυματισμούς και κρούσματα. Είναι σε καλό φεγγάρι, είναι μέσα στους στόχους του στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και πλέον θα πρέπει στην τελική ευθεία να έχει συνέπεια στα καλά αποτελέσματα. Στον Παναθηναϊκό δεν φτάνει μόνο το αποτέλεσμα, βέβαια, καθώς ο κόσμος θέλει και καλό ποδόσφαιρο».