Ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού χειρίστηκε προσωπικά το ζήτημα της απόκτησης του διεθνή στόπερ, σε ένα deal που αποτελεί οικονομική υπέρβαση αφού θα καταβληθεί «ενοίκιο» στην Τζουγκάρντεν.

Το κόλπο γκρόσο με την απόκτηση του Γιάκομπ Ούνε Λάρσον είναι έτοιμος να ολοκληρώσει ο Παναιτωλικός, καθώς ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός βρίσκεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του.

Ετσι τα «καναρίνια» έχουν στα… σκαριά μία από τις «μεγαλύτερες», τηρουμένων όλων των αναλογιών, μεταγραφές της ιστορίας τους η οποία και φέρει την υπογραφή του Φώτη Κωστούλα. Για δύο δεδομένα, οικονομικά αλλά και σε επίπεδο επαφών/γνωριμιών. Ας δούμε λοιπόν πως φτάσαμε στο σημείο ο διεθνής στόπερ να βρίσκεται μια ανάσα από τους «κυανοκίτρινους».

Ως γνωστών ο ισχυρός τους άνδρας έχει εξαιρετικό όνομα στη Σκανδιναβική χώρα, αφού για δεκαετίες δραστηριοποιείται εκεί επαγγελματικά και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους της επιχειρηματίες. Παράλληλα όμως διαθέτει, και εύλογα, γνωριμίες και στο ποδόσφαιρο και μεταξύ άλλων διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Μπο Αντερσον, αθλητικό διευθυντή της Τζουγκάρντεν. Οι οικείες τους μάλιστα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και λόγω της προσωπικής τους επαφής μπήκαν οι βάσεις για να «κλείσει» το deal. Αυτό βέβαια σε επίπεδο clubs, αφού υπάρχει και η παράμετρος ποδοσφαιριστής.

...
Ο Λάρσον είναι ένας εκ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών που παίζει στη Σουηδία, «κολώνα» για χρόνια του συλλόγου του με τον οποία έχει κατακτήσει πρωτάθλημα & Κύπελλο και έχει μαζί του δεσμεύεται ως το 2024, με αρκετά υψηλές ετήσιες απολαβές. Εδώ λοιπόν μπαίνει στην «εξίσωση» ο όρος «υπέρβαση».

Ο παίκτης έμαθε τα καλύτερα για τον Παναιτωλικό, θέλει να δοκιμάσει στο εξωτερικό ενώ είχε και επαφή με τον Κωστούλα, ωστόσο φυσιολογικά έπρεπε να τεθούν επί τάπητος και τα οικονομικά δεδομένα. Τα οποία αφορούν τόσο το συμβόλαιο του 27χρονου για 1,5 σεζόν (αυτή είναι η χρονική διάρκεια της συμφωνίας για τον δανεισμό του), αλλά και την καταβολή «ενοικίου» στη Τζουγκάρντεν αφού η πλευρά της δεν ήταν διατεθειμένη να αποχωριστεί έτσι απλά ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά της στοιχεία.

Το deal έκλεισε λοιπόν σε… πολύ εξαψήφιο νούμερο (όλα μαζί) και ο Λάρσον μπήκε στο αεροπλάνο για την Ελλάδα. Αυτόματα ο Παναιτωλικός πλήρωσε για 2η φορά σε διάστημα λίγων μηνών transfer fee για την απόκτηση ποδοσφαιριστή, αφού με ανάλογο τρόπο πήρε το καλοκαίρι τον Ιβάν Βαρόνε από τη Ρετζιάνα.