Ο Βόλος και ο Αρης που βρίσκονται στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα είναι τα μεγάλα φαβορί να μπουν στα play offs, όμως ο Ατρόμητος βρίσκεται στο «κόλπο», όπως και θεωρητικά έστω Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης.

Μπήκαμε στην τελική ευθεία της regular season και το μόνο κομμάτι που θα αποσαφηνιστεί μετά το πέρας των πέντε αγώνων που υπολείπονται για το φινάλε της κανονικής διάρκειας, είναι το ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στα play offs και στα play outs που ακολουθούν. Το γεγονός πως ύστερα θα απομένουν 10 και επτά ματς ώστε να μάθουμε τον πρωταθλητή, τους «ευρωπαίους» και τα δύο clubs που θα υποβιβαστούν αντίστοιχα, σημαίνει πως υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας.

Ετσι επικεντρωνόμαστε στο ποιοι θα ακολουθήσουν ΠαναθηναϊκόΑΕΚΠΑΟΚΟλυμπιακό (κατά τωρινή βαθμολογική σειρά) στο πρώτο μίνι-πρωτάθλημα των 10 «στροφών» που έπεται, όπου Βόλος και Αρης όχι μόνο βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα, αλλά και είναι τα αδιαφιλονίκητα φαβορί (θυμίζουμε πως εάν η Λαμία δεν κατακτήσει το Κύπελλο, τότε ο 5ος θα συμμετάσχει την επόμενη σεζόν στο Conference League).

Επί χάρτου ο Ατρόμητος που επίσημα μετρά και ένα παιχνίδι λιγότερο αλλά και οι ΠαναιτωλικόςΑστέρας Τρίπολης τους «κυνηγούν» και επειδή υπάρχουν αρκετά μεταξύ τους παιχνίδια (π.χ. Βόλος-Ατρόμητος, Αρης-Ατρόμητος) όλα μπορούν να συμβούν.

Ας δούμε λοιπόν το πρόγραμμα των διεκδικητών.

5. Βόλος 32
Ατρόμητος
Παναθηναϊκός*
Λαμία
ΠΑΣ Γιάννινα*
ΠΑΟΚ

6. Αρης 31
Παναθηναϊκός
ΟΦΗ*
Ατρόμητος
Λαμία*
ΠΑΣ Γιάννινα
——————————————————————–
7. Ατρόμητος 25**
Βόλος*
Λεβαδειακός
Αρης*
Αστέρας Τρίπολης*
Παναθηναϊκός

8.Παναιτωλικός 24
Ολυμπιακός*
Ιωνικός
Λεβαδειακός*
Παναθηναϊκός*
Λαμία

9. Αστέρας Τρίπολης 22
ΠΑΟΚ
ΠΑΣ Γιάννινα
ΑΕΚ*
Ατρόμητος
Ιωνικός*

**Εκκρεμεί η τύχη της αναμέτρησής του με την ΑΕΚ στο Περιστέρι που δεν διεξήχθη. Ετσι αυτή τη στιγμή η βαθμολογία του είναι σε 20 και όχι 21 αγώνες, όπως των υπόλοιπων ομάδων.
***Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.