Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων απ΄τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 9΄, όταν σουτ του Πέρες από το ύψος της μεγάλης περιοχής απέκρουσε ο Αναγνωστόπουλος σε κόρνερ.

Η ομάδα του Αγρινίου συνέχιζε να΄χει τον έλεγχο του ματς και να ψάχνει τον τρόπο με τον οποίο θα «ξεκλειδώσει» της άμυνα της Κηφισιάς.

Στο 17΄σουτ στην κίνηση του Χατζηθεοδωρίδη μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Αναγνωστόπουλος.

Νέα διπλή ευκαιρία για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη στο 24΄. Προβολή του Πέδρο από θέση βολής απέκρουσε ο Αναγνωστόπουλος και στην επαναφορά της μπάλας, ο Χατζηθεοδωρίδης δεν κατάφερε να σκοράρει σε ανυπεράσπιστη εστία.

Πέναλτι και γκολ (1-0)

Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στις καθυστερήσεις (45+1΄) του α΄ημιχρόνου, με εύστοχο πέναλτι του Ζοάο Πέδρο (1-0).

Η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα του πέναλτι, έπειτα από ανατροπή του Χουάνπι από τον Λαντρ.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι στο ξεκίνημα της φάσης στον Πέρες, προτού ο Χουάνπι γίνει αποδέκτης της μπάλας, προχωρήσει κι ανατραπεί μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο ρέφερι Κουμπαράκης και το VAR είχαν διαφορετική άποψη.

Στο ίδιο τέμπο κυλούσε το ματς και στο β΄ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να΄χουν τον πρώτο και τελευταίο…λόγο στο χορτάρι.

Στο 52΄έπειτα από γύρισμα του Λιάβα, ο Τορεχόν με σουτ στην κίνηση από τα αριστερά δεν βρήκε στόχο κι έχασε την ευκαιρία για το 2-0.

Δεύτερο γκολ (2-0) ο Παναιτωλικός

Οι Αγρινιώτες ζευγάρωσαν τα τέρματά τους κι έβαλαν γερή υποθήκη νίκης στο 61΄.

Σέντρα του Τορεχόν, κεφαλιά του Φρεντ Ντουάρτε από την καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων η μπάλα στα δίχτυα (2-0)

Τα «καναρίνια» δεν κατέβασαν…ταχύτητα και «φλέρταραν» με το τρίτο γκολ στο 67΄με σουτ του Λιάβα που έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Αναγνωστόπουλος.

Η Κηφισιά απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά την εστία του Παναιτωλικού στο 74΄με σουτ του Οζέγκοβιτς μέσα από την περιοχή που απέκρουσε δύσκολα ο Καπίνο σε κόρνερ.

«Κλείδωσε» τη νίκη

Ο Παναιτωλικός έριξε πρόωρους τίτλους τέλους στην αναμέτρηση στο 78΄. Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μπρούνο Ντουάρτε πήρε την κεφαλιά, ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε, ο Ντουάρτε πήρε το…ριμπάουντ και με προβολή έκανε το 3-0.

Η Κηφισιά έχασε την ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ στο 92΄με τον Καπίνο να αποκρούει την μπάλα στο τετ α τετ με τον Αντερέγκεν.

Δεύτερο «τρίποντο» στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος για την ομάδα του Αγρινίου (μετά το 2-0 κόντρα στο Βόλο στις 21 Οκτωβρίου) που έφτασε τους 9 βαθμούς…ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας κι άφησε πίσω Κηφισιά (8β.) και ΠΑΣ Γιάννινα (7β. – 1 ματς λιγότερο).

Ο διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπ.Ντουάρτε, Σάντος, Λαντρ, Πέρες, Ιπαλίμπο, Παρρά.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν (87΄Στάιτς), Λιάβας (87΄Μαυρίας), Χουάνπι (83΄Ξενιτίδης), Πέρες (57΄Μπαλτασάρα), Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν, Ζοάο Πέδρο (83΄Ντίας), Φρ. Ντουάρτε

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Λαντρ, Πέιος (35΄Αντούνες), Γκόμπελις (69΄Παρράς), Βαφέας, Ιπαλίμπο, Σάντος (56΄Οζέγκοβιτς), Πρίτσας (46΄’Ιλιεφ), Τετέι, Μπιφουμά (69΄Αντερέγκεν).