Ήταν ένα ντέρμπι μεταξύ δυο ομάδων που θέλουν το …..κάτι παραπάνω στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣΑ.

Η Αναγέννηση Στάνου ήταν καλύτερη και πήρε δίκαια τους 3 βαθμούς της νίκης απέναντι σε μια ιστορική ομάδα με «βαριά» φανέλα που δεν αξίζει να βρίσκεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Αιτωλοακαρνανίας.

Η Αναγέννηση Στάνου λοιπόν με γκολ που πέτυχε στο 30΄με κεφαλιά ο Κοκώνης μετά από θαυμάσια σέντρα του Παγώνη νίκησε με 1-0 την ΑΕ Μεσολογγίου σε αγώνα που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο της Αμφιλοχίας.

Σε ‘ένα πρώτο ημίχρονο που εκτός από το γκολ οι νικητές είχαν ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα σε κοντινές κεφαλιές του Κοκώνη, καθώς και του Σαλμά που όμως έφυγαν ελάχιστα άουτ. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με τον Μανδέλο για την ισοφάριση χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στο β΄ημίχρονο η ΑΕΜ για περίπου 20 λεπτά είχε την κατοχή της μπάλας αλλά πολύ δύσκολα μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Η είσοδος του Τσιούνη για την Αναγέννηση άλλαξε την εικόνα της ομάδας του Νίκου Μιμιγιάννη, η οποία έγινε πιο επιθετική, και στο 80΄ο ρέφερι σε ανατροπή του Τσιούνη έδειξε το σημείο του πεναλτι, αλλά μετά από συνομιλία που είχε με τον πρώτο βοηθό που έλεγχε την περιοχή της ΑΕΜ, ακύρωσε την απόφαση του.

Η Αναγέννηση εντούτοις προσπάθησε για το δεύτερο γκολ αλλά ο Αγγέλης από κοντινή απόσταση (75΄) μετά από ατομική ενέργεια του Τσιούνη δεν βρήκε τον στόχο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Αναγέννηση Στάνου τελείωσε το ματς με 10 ποδοσφαιριστές όταν στο 91΄δέχθηκε δεύτερη κίτρινη(κόκκινη), ο Γώγα.

Διαιτητής : Γκιάφης

Βοηθοί : Τσιλίκας, Γαλανόπουλος

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Αναγέννηση Στάνου (Νίκος Μιμιγιάννης)

Καραγκούνης, Μπακαδήμας, Βασιλάρης, Σαλμάς, Ψηλός, Αλπέντζος, Παγώνης (70΄Τσιούνης), Ψηφής (57΄Νικολογιάννης), Κοκώνης, Γώγα, Αγγέλης (81΄Δράκος)

ΑΕ Μεσολογγίου (Γιώργος Ασπρογέρακας)

Δουλιώτης, Τραγουλιάς, Παπαευθυμίου, Παλιάτσας Α., Κάκκος, Παλιάτσας Ι., Μιχαλόπουλος Α., Χαλαζιάς, Πλαστήρας, Μαντέλος, Μιχαλόπουλος Ι. (81΄Φλωρόπουλος).