Απαλλακτική ως προς τον υποβιβασμό ήταν, με ψήφους 2-1, η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον Παναιτωλικό που εκδόθηκε την Πέμπτη 2/6, για τον στοιχηματισμό του Χρήστου Κουτσοσπύρου στον αγώνα της κανονικής περιόδου με τον ΟΦΗ, σε κίτρινη κάρτα του Ντέρεκ Κορνέλιους.

Έτσι, δεν υπάρχει πλέον εκκρεμοδικία και ανοίγει ο δρόμος για την επικύρωση της βαθμολογίας των play out, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, και της διεξαγωγής των αγώνων μπαράζ ανάμεσα σε Βέροια και Λαμία. Παράλληλα, ο υποβιβασμός του Απόλλωνα Σμύρνης είναι οριστικός.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας έκρινε ότι δεν υπήρχε χειραγώγηση από την πλευρά της ομάδας του Αγρινίου, όπως ισχυρίστηκε το νομικό της τιμ στην ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με τα άρθρα 27 και 29 του Κώδικα Δεοντολογίας, ωστόσο διατήρησε το πρόστιμο των 300.000 ευρώ, επειδή ο αξιωματούχος της έπαιξε στοίχημα, έστω και εν αγνοία της, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το άρθρο 28 του ίδιου κώδικα.

Όσον αφορά τον Κουτσοσπύρο, του επιβλήθηκε ποινή 10 χρόνια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, 10 χρόνια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και 40.000 πρόστιμο.