Ο Παναιτωλικός έχοντας σφραγίσει την παραμονή του στην Stoiximan Super League και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο έχει το δικό του λόγο να μην χάσει στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς.

Στο εκτός έδρας με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ το Σάββατο (11/5).

Θέλει να διατηρήσει το αήττητο

Ποιος είναι αυτός; Να μείνει για ένα ακόμη παιχνίδι αήττητος μακριά από το Αγρίνιο και να έχει την ευκαιρία να διευρύνει αυτό το σερί του στο νέο πρωτάθλημα.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως το αήττητο εκτός έδρας σερί του Παναιτωλικού ξεκίνησε μετά το «Γεντί Κουλέ».

Τότε όταν στις 20 Ιανουαρίου είχε ηττηθεί από τον ΟΦΗ με 1-0 με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λουίς Φελίπε στο 28΄ στη μοναδική νίκη των Κρητικών με προπονητή τους τον Ισπανό Πέπε Μελ.

3 στα 3 σε κανονική διάρκεια και playouts

Από εκείνο το χρονικό σημείο ο Παναιτωλικός υπό τις οδηγίες του Γιάννη Πετράκη είναι αήττητος και στα έξι παιχνίδια που ακολούθησαν για το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League.

Στα τρία της κανονικής διάρκειας αλλά και στα τρία που ακολούθησαν για τα playouts. Σε ένα διάστημα όπου τα καναρίνια είχανε καταρχήν τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες (σ.σ. οι τρεις στην κανονική διάρκεια) και ακολούθως δύο συνεχόμενες νίκες.

Το αήττητο σερί καταγράφηκε με το 1-1 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου (3/2), το 2-2 στο Θόδωρος Κολοκοτρώνης της Τρίπολης με τον Αστέρα (19/2) και το 2-2 στο Μιχάλης Κρητικόπουλος της Καισαριανής με την Κηφισιά (3/3) στην κανονική διάρκεια για να δοθεί συνέχεια στα playouts.

Καταρχήν με το 1-1 στους Ζωσιμάδες των Ιωαννίνων με τον ΠΑΣ Γιάννενα (30/3) και ακολούθως με τις δύο αποδράσεις που σημειώθηκαν με το 1-0 στο Μιχάλης Κρητικόπουλος της Καισαριανής επί της Κηφισιάς (13/4) και με το 2-0 στο Θόδωρος Κολοκοτρώνης της Τρίπολης επί του Αστέρα (20/4).

Δύο στα δύο και στο Κύπελλο

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο διάστημα αυτό ο Παναιτωλικός είχε και δύο παιχνίδια για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson όπου επίσης έμεινε αήττητος.

Βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση επί του ΟΦΗ στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση στις 23 Ιανουαρίου με τη νίκη με 2-1, τέσσερις μέρες μετά από εκείνη την ήττα με 1-0, αλλά και με το 0-0 με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό που όμως δεν του ήταν αρκετό για να προκριθεί στο τελικό.

Κι αυτό γιατί η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε κερδίσει στο Αγρίνιο με 1-0 με την κεφαλιά του Φραν Βέλεθ.

Άλλες τρεις φορές παρόμοιο σερί

Επίσης να επισημανθεί πως ο Παναιτωλικός στην παρουσία του στην Super League έχει πετύχει κάτι ανάλογο ακόμη τρεις φορές.

Τις δύο με προπονητή του τον Μάκη Χάβο να έχει μείνει αήττητος για οχτώ (την περίοδο 2014-2015 το διάστημα 4/9/14-3/1/15 με 3 νίκες και 5 ισοπαλίες) και έξι παιχνίδια (την περίοδο 2017-2018 το διάστημα 19/11/17-18/2/18 με 2 νίκες και 4 ισοπαλίες) και μία υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αναστασίου στον περσινό πρώτο γύρο.

Εκεί όπου σε έξι παιχνίδια μακριά από το Αγρίνιο είχε 3 νίκες και 3 ισοπαλίες από τις 3/9/22-13/11/22.

Σε διάστημα όπου είχε και την εκτός έδρας ισοπαλία για τον θεσμό του Κυπέλλου με 2-2 στην Καλαμάτα που συνδυάστηκε όμως με αποκλεισμό στα πέναλτι από τη συνέχεια του θεσμού.