Πορεία πρωταθλητισμού πραγματοποίησε ο Παναιτωλικός στα playouts της Stoiximan Super League όπου και κατάφερε να βάλει τέλος στην αγωνία της παραμονής πετυχαίνοντας τον βασικό του στόχο.

Τα «καναρίνια» υπό τις οδηγίες του Γιάννη Πετράκη στις επτά αγωνιστικές πέτυχαν πέντε νίκες, μία φορά μοιράστηκαν βαθμό με αντίπαλο, ενώ γνώρισαν και μία ήττα συγκεντρώνοντας 16 βαθμούς. Τους περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Συγκεκριμένα ο Παναιτωλικός στο μίνι πρωτάθλημα κέρδισε τον Πανσερρραϊκό με 3-0 στο Αγρίνιο, έφερε 1-1 στους Ζωσιμάδες με τον ΠΑΣ Γιάννενα, ηττήθηκε εντός από τον Βόλο με 1-0, απόδρασε από το «Μιχάλης Κρητικόπουλος» με 1-0 επί της Κηφισιάς και τέλος κατάφερε να φύγει με το διπλό από το «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» με το 2-0 επί του Αστέρα, επικράτησε μπροστά στο κοινό του με 1-0 του Ατρόμητου και έφυγε νικητής από το «Γεντί Κουλέ» με 2-1 επί του ΟΦΗ.

Αναλυτικά η βαθμολογία των playouts:

1. Παναιτωλικός 16 β.
2. Βόλος 14 β.
3. Πανσερραϊκός 11 β.
4. ΟΦΗ 10 β.
5. Αστέρας Τρίπολης 7 β.
6. Κηφισιά 7 β.
7. Ατρόμητος 6 β.
8. ΠΑΣ Γιάννινα 6 β.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Αγρινίου στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου των παιχνιδιών για την 7η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League ήταν όχι μόνο πρώτος στην ειδική βαθμολογία αλλά και πρώτος συνολικά. Βρισκόταν δηλαδή για μερικά λεπτά στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Οι νίκες του Πανσερραϊκού επί της Κηφισιάς και του Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, έφεραν τα «λιοντάρια», του Πάμπλο Γκαρσία στην 7η θέση, τους Αρκάδες στην 8η και τους Αγρινιώτες στην 9η.

Οι δύσκολες ημέρες για Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα και η πορεία του Ατρομήτου

Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα με τους 7 και 6 βαθμούς που συγκέντρωσαν στα playouts δεν κατάφεραν να αποφύγουν τον υποβιβασμό στην Super League 2 για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Κηφισιά δεν ήταν αρκετές οι δύο εκτός έδρας νίκες με ανατροπές στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» επί του Αστέρα Τρίπολης και στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου. Κι αυτό γιατί δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την έδρα της όπου στα τρία εντός έδρας παιχνίδια που έδωσε στην Καισαρινή έφερε ισοπαλία με τον ΟΦΗ και ηττήθηκε κατά σειρά από Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννενα. Δύο ήττες που αποδείχτηκαν και «ταφόπλακα» για την ομάδα του Κώστα Μπράτσου.

Όσο για τον Ατρόμητο μετά από το καλό του ξεκίνημα με τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα και τις τρεις ισοπαλίες με ΟΦΗ εκτός, Πανσερραϊκό εντός και Βόλο εκτός γνώρισε τρεις συνεχόμενες ήττες από Κηφισιά εντός, Παναιτωλικό εκτός και Αστέρα Τρίπολης εντός.

Στο δια ταύτα ο Παναιτωλικός με τους 16 βαθμούς που συγκέντρωσε έκανε το δικό του ρεκόρ συγκομιδής στα φετινά playouts, της περιόδου 2023-2024, δίνοντας το παρών και στις πέντε χρονιές που έχει διεξαχθεί η διαδικασία. Κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο στις προηγούμενες τέσσερις παρουσίες του είχε μαζέψει 12 βαθμούς (σ.σ. με ρεκόρ 3-3-1) την περίοδο 2019-2020, 8 βαθμούς (σ.σ. με ρεκόρ 2-2-3) την περίοδο 2020-2021, 5 βαθμούς (σ.σ. με ρεκόρ 1-2-4) την περίοδο 2021-2022 και μόλις 1 βαθμό (σ.σ. με ρεκόρ 0-1-6) την περσινή περίοδο 2022-2023 και μάλιστα κόντρα στον νυν προπονητή του Γιάννη Πετράκη στο 2-2 με τον Λεβαδειακό στο Αγρίνιο.