Ένα αποφασιστικό βήμα για την επάνοδό του στη Γ΄ Εθνική έκανε ο Παναγρινιακός που επικράτησε με 3-2  επί του Αμβρακικού Βόνιτσας , παραμένοντας στην τρίτη προνομιούχο θέση της βαθμολογίας των μπαράζ ανόδου για τη Γ΄ Εθνική.

Η ομάδα του Βαλάντη Ζώη σε ένα κρίσιμο και καθοριστικό παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής πέτυχε πολύτιμη εντός έδρας νίκη απέναντι στον Αμβρακικό Βόνιτσας που έχει εξασφαλίσει από την περασμένη Κυριακή την άνοδο στη Γ΄Εθνική

Πλέον ο Παναγρινιακός έχει βάλει ισχυρή βάση για μια θέση που οδηγεί στη Γ΄Εθνική και περιμένει την τελευταία αγωνιστική, όπου χρειάζεται μόνο νίκη εκτός έδρας επί της αδιάφορης ομάδα του ΠΑΣ Ανέζα, ώστε να πετύχει την πολυπόθητη άνοδο.

Επιθετικό ξεκίνημα

Ασορτί με τον καιρό και το…  ξεκίνημα του Παναγρινιακού στην αναμέτρηση Οι γηπεδούχοι με κατοχή μπάλας δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ. Στο 13΄σουτ του Μακρυπίδη από καλή θέση έφυγε άουτ, και στο 26΄ο Κοσμάς από το ημικύκλιο είχε συρτό σουτ ελάχιστα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα μετά από σέντρα του Κωνσταντίνου από τα δεξιά, η κεφαλιά του Τσεκούρα από το σημείο του πέναλτι έφυγε άουτ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 30΄  με σουτ δεν βρήκε δίχτυα.

Γκολ ο Μήλιος, έφυγε το άγχος

Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του πρώτου τριαντάλεπτου, ο Μήλιος από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή του Αμβρακικού με αριστερό σουτ ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους μέσα σε πανηγυρισμούς. Η επιθετική δραστηριότητα του Παναγρινιακού συνεχίστηκε. Στο 33΄κεφαλιά του Μακρυπίδη μετά από σέντρα του Κ. Καραλή, μπλοκάρει την μπάλα ο Τρανουλίδης, και στο 40΄ο Τσεκούρας σε θέση τετατετ απέναντι στον Τρανουλίδη (μετά από πάσα του Κοσμά), με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Αμβρακικός : Δυο επιθέσεις ένα γκολ!

Αν και αδιάφορος βαθμολογικά ο Αμβρακικός Βόνιτσας ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Το 24΄ ο  Μπούζι φεύγει στην αντεπίθεση προλαβαίνει τον Μανιάτη και περνάει την μπάλα απο πάνω αλλά ο Καλοκαίρης απομάκρυνε τον κίνδυνο για την εστία του πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ενώ στο 43΄ήρθε η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους, με όμορφη ατομική προσπάθεια και αριστερό σουτ του Μπαρλαγιάννη.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου Τσεκούρας και Κοντογιάννης δεν βρήκαν στόχο και το 1-1 παρέμεινε.

Φορτσάτος στην επανάληψη ο Παναγρινιακός πήρε το «τρίποντο»

Αρκετά δραστήρια και στο β΄ ημίχρονο η ομάδα του Αγρινίου δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και κατάφερε σε διάστημα δυο λεπτών (54΄, 56΄) , να πετύχει δυο γκολ σφραγίζοντας την νίκη.

Στο 49΄ο Τσεκούρας (μετά από σέντρα του Τσακανίκα) δεν βρίσκει όπως θα ήθελε την μπάλα, ενώ στο 52΄σέντρα-σουτ του Κοσμά μπλοκάρει την μπάλα ο Τρανουλίδης.

Τετατετ ο Τουρλίδας στο 54΄ απομακρύνει την μπάλα ο Τρανουλίδης, και στην επαναφορά ο Κοσμάς δίνει προβάδισμα στον Παναγρινιακό. Δυο λεπτά αργότερα….ήταν η σειρά του Τουρλίδα ο οποίος εκμεταλλεύεται την πάσα του Καραλή , και με σουτ πετυχαίνει το 3-1.

Στο διάστημα που απέμεινε μέχρι τη λήξη του ματς, ο Παναγρινιακός έκανε συντήρηση δυνάμεων, προσπάθησε στο 86΄ με τον Α. Καραλή να πετύχει γκολ δίχως όμως να τα καταφέρει, και στο 89΄ο Βασίλας  λίγα μέτρα έξω απο την περιοχή και αριστερά βλέπει τον Μανιάτη εκτός εστίας και με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα 3-2!

 Διαιτητής : Πράνταλος (Αχαΐας)

Βοηθοί : Γαλάνης, Μπαρπαρούτσος (Αχαΐας)

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Παναγρινιακός (Βαλάντης Ζώης):

Μανιάτης, Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντίνου, Μπακογιάννης (46′ Τσακανίκας), Καλοκαίρης, Κ. Καραλής (71′ Αντωνόπουλος), Κοσμάς, Μακρυπίδης (46′ Τουρλίδας), Τσεκούρας (51′ Αγγέλης), Μήλιος (59′ Άκης Καραλής), Κοντογιάννης.

Αμβρακικός Βόνιτσας (Τάσος Χαντζάρας) :

Τρανουλίδης, Χαλκιόπουλος, Βασίλας, Ιασωνίδης, Μπουρδούβαλης, Βλάχος, Τσιούνης ( 60΄ Χαιδάκης), Κτενάς, Μπούσι, Μπαρλαγιάννης, Σολδάτος.