Ο Γιώργος Σαμψώνας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία του στο ποδόσφαιρο, αφήνοντας πίσω του την ενεργό δράση και στρέφοντας πλέον το ενδιαφέρον του στην προπονητική.

Έπειτα από πολλά χρόνια παρουσίας στα γήπεδα, με σημαντικές συμμετοχές σε ομάδες όπως η ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου, ο ΑΟ Ελαιοφύτου, η ΑΕ Μεσολογγίου, ο Όμηρος Νεοχωρίου, ο Παναμβρακικός Μπούκας , ο Παναγρινιακός και ο ΑΟ Ρηγανά, αποφάσισε σε ηλικία 35 ετών να ακολουθήσει τον δρόμο της εκπαίδευσης και της προπονητικής εξέλιξης.

Το πρώτο βήμα στη νέα αυτή διαδρομή θα γίνει στην Πρέβεζα, όπου από τις 20 έως τις 25 Ιουλίου θα συμμετάσχει στο δεύτερο γκρουπ της σχολής προπονητών UEFA C. Η παρουσία του στη συγκεκριμένη σχολή αποτελεί την αφετηρία για μια νέα πορεία στο χώρο του ποδοσφαίρου, αυτή τη φορά από τον πάγκο και όχι από τον αγωνιστικό χώρο.