Αναλυτικά η ενημέρωση του Αστέρα Μεσολογγίου έχει ως εξής:

Νικηφόρα πέρασε ο Αστέρας Μεσολογγίου από το Αγρίνιο επικρατώντας με 0-1 επί της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου, στο βοηθητικό Δ.Α.Κ. Αγρινίου. Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από συνθήκες αρκετού κρύου το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, το απόγευμα, στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας. Τον αγώνα παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι και των δύο ομάδων.

Ήταν μια νίκη-βάλσαμο για την ομάδα μας που προερχόταν από ατυχή αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό και η νίκη αυτή μάλιστα επιτεύχθηκε με αρκετές απουσίες βασικών μας παικτών, που την τελευταία στιγμή για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την αποστολή της ομάδας μας στο Αγρίνιο.

 

Στο Α’ ημίχρονο οι δύο ομάδες κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο αρκετά επιφυλακτικές. Έγινε κυρίως ένα παιχνίδι κέντρου, με μηδαμινές ευκαιρίες μπροστά και από τις δύο εστίες των ομάδων, με τον Αστέρα Μεσολογγίου να έχει μεν την κατοχή της μπάλας και να μην κινδυνεύει από την Α.Ε. Αγ. Δημητρίου και τους γηπεδούχους να περιμένουν την ομάδα μας με στόχο να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

21′ Πρώτη και μοναδική φάση του Α’ ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται έξω από την περιοχή του Αστέρα, με τον Ρεπανίδα να επιχειρεί ένα συρτό σουτ όμως ο Γρίβας χωρίς πρόβλημα μπλόκαρε τη μπάλα σταθερά.

 

Στο Β’ ημίχρονο ο Αστέρας Μεσολογγίου κυνήγησε πιο μεθοδικά και επίμονα το γκολ, προηγήθηκε στο σκορ και θα μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη όταν έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 82′, ενώ ενδιάμεσα οι γηπεδούχοι είχαν κι αυτή μία πολύ καλή ευκαιρία να πετύχουν γκολ σε ευκαιρία που ο τερματοφύλακας μας αποσόβησε με διπλή επέμβαση το γκολ.

46′ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα Μεσολογγίου στον αγώνα με το καλημέρα του Β’ ημιχρόνου, όταν σε βαθιά μπαλιά στη περιοχή των γηπεδούχων, ο Σιαμήτρος Β. έπιασε τη πρώτη κεφαλιά έξω από τη περιοχή των γηπεδούχων, μες τη περιοχή βρέθηκε ο Γιαβρούτας σε θέση βολής , έπιασε το δυνατό σουτ με τον Μαυρούλια να αποκρούει ασθενώς. Η μπάλα έφτασε λίγο πλάγια στον αμαρκάριστο Κουτσομπίνα, με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα πλάσαρε άστοχα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

51′ Πολύ καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν σε φάση διαρκείας έξω από τα καρέ του Αστέρα, η μπάλα έφτασε στον Μουχάνη, που έπιασε δυνατό σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Γρίβα να μπλοκάρει με διπλή επέμβαση τη μπάλα.

60′ Φάουλ σε καλή θέση έξω από τη περιοχή για τον Αστέρα Μεσολογγίου, την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπαρμπαρούσης με τη μπάλα να προσκρούει στο τείχος και σε δεύτερο χρόνο το δυνατό σουτ του Σιαμήτρου Β. απέκρουσε σταθερά ο Μαυρούλιας.

72′ ΓΚΟΛ για τον Αστέρα Μεσολογγίου και 0-1, σε κλέψιμο της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου από τον Παλιάτσα, έβγαλε ωραία πάσα δεξιά στον Κουτσομπίνα μες τη περιοχή των γηπεδούχων, αυτός πέρασε τον Κωστόπουλο και πλάσαρε εύστοχα τον Μαυρούλια, ανοίγοντας το σκορ στον αγώνα.

78′ Νέα ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν σε βαθιά μπαλιά από αριστερά του Αγγελάκη προς τη περιοχή των γηπεδούχων, ο Γιαβρούτας πέρασε με ψιλοκρεμαστή ντρίπλα τον αμυντικό και πριν προλάβει να πλασάρει βγήκε έγκαιρα ο Μαυρούλιας και απομάκρυνε τον κίνδυνο μακριά.

82′ Τεράστια ευκαιρία για τον Αστέρα να κλειδώσει τη νίκη όταν ο Γιαβρούτας έκλεψε τη μπάλα από τον Γιαννόπουλο έξω απο τη περιοχή των γηπεδούχων και έβγαλε ωραία πάσα δεξιά στον Κουτσομπίνα, μες τη περιοχή της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου. Ο Κουτσομπίνας, αντί να γυρίσει τη μπάλα ξανά στον Γιαβρούτα που ερχόταν από πίσω και ήταν προ κενού τέρματος, επιχείρησε να πλασάρει τον Μαυρούλια, αστοχώντας στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

85′ Αποβολή για παίκτη της Α.Ε. Αγ. Δημητρίου με δεύτερη κίτρινη κάρτα και συγκεκριμένα ο Μπουλιέρας έκανε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Γιαβρούτα, όντως έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα ο διαιτητής Γκιάφης του έδειξε κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη κάρτα) και την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10 παίκτες για τα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Άψογη η διαιτησία των κ.κ. Γκιάφη, Βλαχοδήμου & Μπουκουβάλα.

Αστέρας Μεσολογγίου: (Ντζιβανάκης) Γρίβας, Σχώρης, Μπαρμπαρούσης, Αγγελάκης, Γερατσιάν, Ντίμο, Μανέτας, Σιαμήτρος Γ (51′ Παλιάτσας)., Σιαμήτρος Β. (87′ Καπάιος), Γιαβρούτας (90′ Τσεκρέζι), Ελένης (46′ Κουτσομπίνας)

Στον πάγκο της ομάδα μας ήταν επίσης οι: Σταμάτης, Γαντσούδης και Νικολόπουλος

Α.Ε. Αγ. Δημητρίου: ( Θεόδωρος Μουχάνης) Μαυρούλιας, Μουρτζιάπης, Κωστόπουλος, Γιαννόπουλος, Αϋφαντόπουλος, Μπουλιέρης, Σπυριλιώτης (65′ Τηγανίτας), Μουχάνης Ε., Ρεπανίδας, Μουχάνης Π. (75′ Μούτσι), Καλοκαίρης