Ο Γιόβαν Τσέρνιτς είναι ο παίκτης του ΑΟ Αγρινίου που μίλησε στη “Συνέντευξη της εβδομάδας”.
Ο 27χρονος guard αναφέρθηκε στον εκτός έδρας αγώνα με τη Δάφνη Δαφνίου το απόγευμα του Σαββάτου, στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί με 5 κρίσιμα παιχνίδια σε δύο εβδομάδες και στις εντυπώσεις του από το Αγρίνιο και τον Α.Ο.Α. στους δύο μήνες που βρίσκεται στην πόλη και την ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Γιόβαν τι θεωρείς ότι πρέπει να κάνετε στον εκτός έδρας αγώνα με τη Δάφνη Δαφνίου για να φτάσετε στη νίκη;
Θα πρέπει να παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε από την αρχή μέχρι και το τέλος του αγώνα, όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ικανοί και να δουλέψουμε ομαδικά με στόχο να φτάσουμε σε μία ακόμα σημαντική νίκη.

Είναι δεδομένο ότι δεν πρέπει να ξεγελαστείτε από τη βαθμολογική θέση του αντιπάλου σας και να αποφύγετε τις παγίδες που μπορεί να κρύβει αυτό το παιχνίδι;
Μέσα στον αγώνα δε σκέφτεσαι τις θέσεις στον πίνακα. Και η δική μας θέση δεν είναι τέλεια, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για υπολογισμούς και για χαλάρωση. Πρέπει να δουλεύουμε πολύ και να κοιτάμε πάντα τον προσεχή αντίπαλο.

Σε διάστημα 15 ημερών καλείστε να δώσετε πέντε παιχνίδια με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Τι κρίνεις ότι θα παίξει ρόλο αυτή την περίοδο;
Εμείς αγαπάμε να παίζουμε αγώνες. Γι’ αυτό άλλωστε προπονούμαστε και δουλεύουμε τόσο σκληρά. Έτσι ο αριθμός των αγώνων μας ενθουσιάζει και μας κάνει να είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε. Ο κόουτς μας προετοιμάζει για αυτά τα παιχνίδια και μας έχει όπως πρέπει για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται.

Έχοντας αλλάξει αγωνιστικά το τελευταίο διάστημα πιστεύεις ότι μπορείτε να κερδίσετε θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα;
Πιστεύω πως αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας όλα μπορούν να συμβούν. Όσο θα δουλεύουμε πολύ, θα οφείλουμε στους εαυτούς μας να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε και αν συμβεί αυτό θα έρθει και το αποτέλεσμα.

Πως νιώθεις μετά από περίπου δύο μήνες στον Α.Ο.Α. και στην πόλη του Αγρινίου;
Νιώθω πολύ άνετα και στην ομάδα και στην πόλη. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, με ανθρώπους θετικούς και ορεξάτους για να δουλέψουν πολύ. Επίσης απολαμβάνω τις μέρες μου στην όμορφη πόλη του Αγρινίου, όσο αυτό μου επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος που έχω.