Η ενημέρωση του Αστέρα Μεσολογγίου αναφέρει τα εξής:

Εύκολη και άνετη επικράτηση της Α.Ε. Μεσολογγίου επί του Αστέρα Μεσολογγίου με σκορ 0-4, στο ντέρμπι της πόλης μας, που διεξήχθη το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, το μεσημέρι στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου “Θ.Πασσιόπουλος”. Ο αγώνας αυτός ήταν στα πλαίσια της 18ης Αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας. Το αγώνα παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι του ποδοσφαίρου της πόλης, παρόλο που οι καιρικές  συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες λόγου έντονου κρύου και δυνατού αέρα.

Ο αγώνας δυστυχώς για την ομάδα μας έληξε με το ξεκίνημα του αγώνα. Συγκεκριμένα ήδη στο 7ο λεπτό η ομάδα μας είχε δεχθεί δύο γκολ, σε ισάριθμες επιθέσεις της Α.Ε.Μ., οπότε τα περιθώρια για οποιαδήποτε σκέψη ενός θετικού αποτελέσματος σταμάτησαν να υπάρχουν. Η κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας μας στο Α’ ημίχρονο επέτρεψαν στην δυνατή επιθετική τριάδα των φιλοξενούμενων να γίνονται απειλητικοί σε κάθε επίθεσή τους. Παρόλο αυτά οι παίκτες της ομάδας μας προσπάθησαν σε όλο τον αγώνα κι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να πετύχουν ένα γκολ.

Το Α’ ημίχρονο ξεκίνησε με δύο γκολ από τα αποδυτήρια για τους φιλοξενούμενους, που χωρίς και οι ίδιοι να το καταλάβουν βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 0-2. Παρόλο αυτά η ομάδα μας προσπάθησε και δημιούργησε κάποιες φάσεις για γκολ, αλλά το 3ο γκολ της Α.Ε.Μ. τελείωσε οριστικά το παιχνίδι από το Α’ ημίχρονο.

2′ ΓΚΟΛ και 0-1 για την Α.Ε.Μ. με σκόρερ τον Πλαστήρα, σε προσπάθεια από αριστερά του Αθανασόπουλου, συνδυάστηκε με τον Πιστιόλη και ο τελευταίος έβγαλε παράλληλή σέντρα στη περιοχή του Αστέρα, όπου ο σκόρερ μόνος και ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι δεν δυσκολεύτηκε με σουτ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Γρίβα.

4′ Ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν σε προσπάθεια του Αγγελάκη μες τη περιοχή της Α.Ε.Μ., αφού ξέφυγε του προσωπικού του αντιπάλου, έβγαλε συρτή παράλληλη σέντρα, ο Δουλιώτης στην έξοδο που έκανε δεν μπλόκαρε τη μπάλα που του έφυγε αλλά δεν βρέθηκε κάποιος παίκτης του Αστέρα κοντά να τη στείλει στα δίχτυα.

7′ ΓΚΟΛ για την Α.Ε.Μ. και 0-2 με σκόρερ τον Πιστιόλη. Σε αντεπίθεση που έκανε η Α.Ε.Μ. από δεξιά Γαβρίνας και Παλιάστας βρέθηκαν μόνοι τους συνδυάστηκαν με τον Παλιάτσα να βγάζει σέντρα πάρε-βάλε στον σκόρερ στη καρδιά της περιοχής του Αστέρα και αυτός έγραψες με σουτ το 0-2.

13′ Καλή ευκαιρία για τον Αστέρα, σε κόρνερ ου Ντίμο από αριστερά, η μπάλα από ασθενή απομάκρυνση των αμυντικών της Α.Ε.Μ. έφτασε η μπάλα στον Γερατσιάν, που από καλή θέση έπιασε το σουτ αλλά πέρασε λίγο άουτ.

19′ Νέα ευκαιρία για τον Αστέρα, ο Ντόμο εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από τη περιοχή των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Μανέτα μες τη περιοχή, έβγαλε τη παράλληλη σέντρα με τον Γερατσιάν πάλι να πιάνει το δυνατό σουτ, όμως ο Δουλιώτης σε ετοιμότητα μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

22′ Αντεπίθεση της Α.Ε.Μ. από δεξιά , βγήκε η μπαλιά στο Πλαστήρα στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Αστέρα αλλά το σουτ που εξαπέλησε πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Γρίβα.

26′ ΓΚΟΛ με σκόρερ τον παλιό παίκτη της ομάδας Δήμο Γαβρίνα και 0-3 για την Α.Ε.Μ., όταν σε λάθος των αμυντικών μας έξω από τη περιοχή μας, ο Χαλαζιάς έκλεψε τη μπάλα και έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Γαβρίνα, δεξιά, αυτός χωρίς πρόβλημα πλάσαρε τον Γρίβα για το 0-3.

Στο Β’ ημίχρονο, ο προπονητής μας άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας και αυτό έδωσε χώρο και κατοχή μπάλας στους παίκτες μας, πάτησαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησαν ευκαιρίες να πετύχουν ένα τουλάχιστον γκολ καθώς έχασαν για άλλον ένα αγώνα ένα πέναλτι, είχαν ένα δοκάρι με τον νεαρό Τριώτη καθώς και δύο τετ-α-τετ των παικτών μας απέναντι στον Δουλιώτη που έδειχνε ανίκητος κάτω από τα γκολπόστ των φιλοξενούμενων.

51′ ΓΚΟΛ και 0-4 με σκόρερ τον Πιστιόλη, όταν σε γρήγορη αντεπίθεση της Α.Ε.Μ, συνδικάστηκαν ωραία από αριστερά Πασπαλιάρης και Πιστιόλης, με τον τελευταίο να μπαίνει στη περιοχή του Αστέρα και απέναντι στον Γρίβα πλάσαρε εύστοχα, πετυχαίνοντας το 2ο γκολ του στον αγώνα.

54′ Πέναλτι για τον Αστέρα Μεσολογγίου, όταν σε φάουλ του Ντίμο μες τη περιοχή της Α.Ε.Μ., ο Αγγελάκης κοντρόλαρε τη μπάλα και δέχθηκε αντικανονικό μαρκάρισμα από τον Χαραλάμπου, με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Μπαρμπαρούσης ανέλαβε την εκτέλεσή του με τον Δουλιώτη όμως να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει σωτήρια, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα της Α.Ε.Μ.

59′ Ωραία κάθετη μπαλιά του Μπελλάλη δεξιά στον Κουτσομπίνα, αυτός μπήκε στη περιοχή , έβγαλε όμως δυνατή παράλληλη σέντρα με τον Γιαβρούτα να μην μπορεί να βρεθεί στη πορεία, και να φεύγει η μπάλα άουτ.

60′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα να πετύχει γκολ όταν σε ωραία προσπάθεια από δεξιά του Γερατσιάν, έβγαλε πάσα κάθετη στο Γιαβρούτα, αυτός μπήκε μόνος μες τη περιοχή αλλά το πλασέ του απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Δουλιώτης.

66′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα με τον Τριώτη να μπαίνει μόνος του μεσς τη περιοχή της Α.Ε.Μ. απέναντι στον Δουλιώτη, επιχείρησε το πλασέ αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Άριστη η διαιτησία των κ.κ. Καζανά, Ξύστρα και Ροδάτου.

Αστέρας Μεσολογγίου: (Ντζιβανάκης) Γρίβας, Μάντης, Μπαρμπαρούσης (76′ Κουμπαρούλης), Αγγελάκης, Γερατσιάν (68′ Σχώρης), Ντίμο (54′ Παλιάτσας), Μανέτας (54′ Κουτσομπίνας), Μαυραγάνης, Ντελής (46′ Μπελλάλης), Γιαβρούτας, Τριώτης.

Α.Ε. Μεσολογγίου: (Ασπρογέρακας) Δουλιώτης, Παλιάτσας Ι., Αθανασόπουλος, Χαραλάμπους, Μπαλαμπάνης, Παλιάτσας Θ., Πιστιόλης, Αυτζής, Γαβρίνας, Χαλαζιάς, Πλαστήρας (46΄Πασπαλιάρης).