Την  περασμένη Παρασκευή 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με κύριο θέμα την επικύρωση ορισθέντων μελών του Διαιτητικού Δικαστηρίου και εκλεγέντων μελών της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης.

Την ΕΠΣ Αχαΐας εκπροσώπησαν ο Κώστας Ντάσιος και η Αριστέα Ρόμπολα. Η παρουσία της κας Ρόμπολα αποτελεί μάλιστα κάτι πρωτόγνωρο για Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και μάλιστα ακούστηκε για πρώτη φορά στα χρονικά η έκφραση «παρούσα» δικαιώνοντας τις επιταγές της ολιστικής μελέτης.

Ερωτηθείσα το μέλος της επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και πρόεδρος της υγειονομικής επιτροπής της ΕΠΣΑ για την εμπειρία της στη συμμετοχή της για πρώτη φορά γυναίκας σε Γενική Συνέλευση τόνισε: «Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και ένα βήμα για την παρουσία της γυναίκας στο ποδόσφαιρο της χώρας μας στο διοικητικό κομμάτι. Είμαι πολύ τυχερή που αποτελώ μέλος της τρίτης ΕΠΣ της χώρας μας και μεγάλη μου τιμή να την εκπροσωπώ σε μια Γενική Συνέλευση.

Πως αντιμετωπίστηκε από μια ανδροκρατούμενη Γενική Συνέλευση η παρουσίας εκεί; Η ίδια απάντησε «Δεν το κρύβω πως αρκετοί συνάδερφοι είχαν μια επιφυλακτική στάση απέναντι μου. Όμως αντίστοιχα και αρκετοί τη βλέπουν θετικά. Δεν είναι και η πρώτη φορά που έχω βρεθεί σε Γενική Συνέλευση. Έχω παρακολουθήσει αρκετές από τη θέση του παρατηρητή».

Ερωτηθείσα αν η γυναικεία παρουσία μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στο διοικητικό κομμάτι απάντησε « Σίγουρα το γυναικείο μυαλό έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης και αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Η γυναίκα έχει εισχωρήσει σε όλους τους τομείς του αθλητισμού, εκτός από την διοίκηση. Πρέπει να γίνουν βήματα και σ αυτό το τομέα. Να θυμίσω πως Γενική Γραμματέας της FIFA είναι γένους θηλυκού, η κυρία FATMA SAMURA».

Αναφερόμενη στον  επόμενο στόχο που βάζει προς κατάκτηση, η Αριστέα Ρόμπολα ήταν ξεκάθαρη και τόνισε  «Βασικός στόχος όχι δικός μου, μα όλων των γυναικών που δραστηριοποιούμαστε διοικητικά σήμερα είναι η ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στο τομέα αυτό».

Και όσο για το επόμενο σκαλί που έχει στο μυαλό της το μέλος της επιτροπής του γυναικείου ποδοσφαίρου της ΕΠΟ τόνισε «Μα η  γυναικεία παρουσία στην Εκτελεστική Επιτροπή  της Ομοσπονδίας μας».