Μέχρι τέλους θα παλέψουν για την προνομιούχο 11η θέση ο Φίλιππος Βέροιας με το Αγρίνιο, οι οποίοι μετά το πέρας της 23ης αγωνιστικής βρίσκονται στις οκτώ νίκες με το σύνολο της Βέροιας να έχει παίξει όμως 21 ματς έναντι 20 του συγκροτήματος της Αιτωλοακαρνανίας. Πάρα πολλά θα κριθούν στο εξ’ αναβολής παιχνίδιμεταξύ των δύο ομάδων σε μία εβδομάδα από τώρα στο Αγρίνιο. Θυμίζουμε ότι οι Βεροιώτες έχουν επικρατήσει στον πρώτο γύρο του ΑΟΑ με το οριακό 72-70 και θέλουν την νίκη στην πόλη της Δυτικής Ελλάδας, ούτως ώστε να κάνουν το 2-0 στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων και να πάρουν σημαντικό κεφάλι στην υπόθεση παραμονή. Από την άλλη οι Αγρινιώτες θέλουν νίκη επί του συνόλου του Κουρουζίδη για να “σβήσουν” την ήττα στην Βέροια, την ώρα που μοιάζει εφικτό το να καλύψουν την διαφορά, κάτι που θα τους δώσει το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία. Τέλος φαντάζει δύσκολο κάποια από τις δύο ομάδες να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την 11η θέση, ενώ σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι ο Φίλιππος δεν θέλει ούτως ή άλλως την 10η θέση, αφού σε τέτοια περίπτωση θα πέσει πιθανότατα πάνω στο Παγκράτι, με την αθηναϊκή ομάδα να έχει το 2/2 απέναντι στους “Ερυθρολευκους”.

Φίλιππος Βέροιας (8-13) 

Πρόγραμμα: Αγρίνιο*, Δάφνη Δαφνίου, Μαρούσι*, Τρίτων, Οίακας*, Μεσολόγγι, Ελευθερούπολη*

Άσχημη η σημερινή μέρα για τους Ημαθιώτες, διότι όχι μόνο ηττήθηκαν από το Παγκράτι με περισσή ευκολία, αλλά και είδαν το Αγρίνιο να επικρατεί επί του Αμαρουσίου και να τους φτάνει στις οκτώ νίκες. Η ομάδα του Κουρουζίδη δεν βρίσκεται σε καλή φόρμα, αφού έχασε με κάτω τα χέρια ένα παιχνίδι σήμερα, το οποίο θα μπορούσε να κερδίσει, ενώ παράλληλα μετράει πέντε ήττες σε έξι ματς εκ των οποίων οι τέσσερις σερί. Μάλιστα τα ανεπιτυχή αποτελέσματα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι έξι, αν ο Γαρέζος δεν έβαζε εκείνο το τρίποντο… από το σπίτι του κι ο Φίλιππος (-5 στα 12”) δεν ολοκλήρωνε την φοβερή ανατροπή κόντρα στον Αμύντα. Η “αχίλλειος πτέρνα” του  συλλόγου από την Βέροια στα τελευταία παιχνίδια  είναι ξεκάθαρα η άμυνα, αφού έχει δεχτεί τρεις φορές 96 πόντους (Καρδίτσα, Κόροιβος, Παγκράτι) και μία σχεδόν 80 από τον Πανερυθραϊκό. Το πρόγραμμα είναι αρκετά βαρύ κι η αρμάδα του Κουρουζίδη οφείλει να βελτιώσει αισθητά την άμυνά της αν θέλει να παραμείνει σε αυτήν την θέση.

AO Αγρινίου (8-12)

Πρόγραμμα: Τρίτων*, Φίλιππος, Οίακας, Μεσολόγγι*, Ελευθερούπολη, Καβάλα*, Ψυχικό, Αμύντας*

Πορεία πρωταθλητισμού κάνει το Αγρίνιο στις τελευταίες αγωνιστικές, καθότι μετά την τεράστια νίκη επί του Αμαρουσίου οι “πράσινοι” μετρούν τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια με τις τρεις από αυτές να είναι συνεχόμενες. Το συγκρότημα του Γιάννη Διαμαντάκου έχει πάρει τεσσερα ροζ φύλλα  σε έξι αγώνες του δευτέρου γύρου, ενώ στον πρώτο γύρο είχε τον ίδιο αριθμό νικών σε 14 αγώνες. Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας φαίνεται πως έχει βρει τα πατήματά της τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά, με συνέπεια να αποτελεί έναν πολύ δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο για το οποιαδήποτε σύνολο της κατηγορίας. Μάλιστα στην έδρα τους οι Αγρινιώτες είναι πολύ δυνατοί, κάνοντας σπουδαίες νίκες όπως με την Καβάλα (η ομάδα που έσπασε το αήττητο της Καρδίτσας). Αναφορικά με το πρόγραμμα μοιάζει αρκετά απαιτητικό, ωστόσο το Αγρίνιο με την εικόνα που δείχνει μοιάζει ικανό να κάνει έναν σημαντικό αριθμό νικών, ούτως ώστε να πετύχει τον στόχο του.

Με * οι εκτός έδρας αγώνες